A jótékony pénzintézet

 

Ez a régi lámpa, de úton van Brazíliából az új készülék!

 

A Raiffeisen Bank rendszeres adományaival a beteg és árva gyermekeket ellátó intézményeket és alapítványokat támogatja. Az idei Gyermeknap alkalmából összesen 9 egészségügyi intézmény részesül a Raiffeisen Bank közel 5 millió forint értékű adományából.

A pénzintézet 2000 karácsonya óta évente kétszer, gyermeknap és karácsony alkalmából támogatja a beteg gyermekeket ellátó intézményeket és alapítványokat így az idei gyermeknap alkalmából a szentesi Dr. Bugyi István Kórház Gyermekosztályának nyújtott 700.000,- értékű segítséget, kékfény lámpa vásárlásához.

Az újszülötteknél, koraszülötteknél előforduló sárgaság kezelését elősegítő lámpát, akkor használják, amikor az újszülött sárgább, mint megengedett és a kivizsgálás azonnali megkezdése mellett kezelik is a babát. Enyhe esetben elég lehet a fokozottabb folyadékbevitel (teáztatás, nagyobb adagú szopás, infúzió), különösen, ha nagy volt az újszülött súlyvesztése. Kórosan magas szérumbilirubin-szint mellett eleinte elegendő az ún. kékfény-kezelés, amikor UV-fényt sugárzó lámpa alá fektetik (inkubátorban) a ruhátlan gyermeket, hogy a bőrben megtörténhessen a bilirubin vízben oldható formává alakítása. Amennyiben ez a kezelés nem segít, vércserére is szükség lehet.

 

 

 

A pénzintézet ebben az évben még a szentesi vízilabda klubnak is adott támogatást, melyet Beleon Zsolt a klub elnöke vett át. A férfi vízipólócsapatnak még mindig nincs névadó szponzora, így minden támogatás jól jön a következő bajnoki szezon előtt - mondta az elnök úr a támogatás átvétele után.

Szentes, 2006. 06. 29.

.