Tesztsöprés a Rákóczi F. utcán

 

 

 

Sokan panaszkodnak, hogy Szentes utcái porosak és az este söprésnek induló autók hangosak. Ezen kívánnak segíteni, hogy mindenki a megelégedésére közlekedhessen, és aludhasson a városban. A régi elavult seprőgép helyett egy új úttisztító gépbe kívánnak beruházni. A képen látható csodabogarat az elmúlt héten próbálták ki a Rákóczi Ferenc utca azon szakaszán, ahol a csatornások levonultak, és az út széle nem lett a portól megtisztítva. Erre a szakaszra egy pár műszemetet is elhelyeztek (pillepalack és fél téglák), hogy bemutassák a tesztgép szívóerejét és hatékonyságát.

 

 

 

Az AEBI MFH 5000 nagyteljesítményű 150 LE-s IVECO TURBO DIZEL motorral van felszerelve. Bolygóműves kormányzott első és hátsótengelyes a jármű így a legszűkebb utcákon is egy íven tud megfordulni.

A lényege a cég által kifejlesztett KOANDA szívórendszer, (amit az MFH szabadalmaztatott) csaknem teljesen zárt levegő keringető rendszer: az egészségre káros finom por kibocsátást a rendszer 95 %-kal csökkenti. A robosztus szívócsonk hidraulikusan állítható a nagyobb terjedelmű hulladék felszívására így a teszt fél téglákat mind egy szálig eltüntette a gép a "gyomrába". Részletezhetnénk tovább, hogy mit is tud, de az biztos, hogy amíg eddig öt menetben sikerült eltávolítani a port az út szegélyéről, addig ez a gép mindezt egy menetben teszi meg! Ennek ellenére egy valami nem igazán tetszik a pici "sárgában", az pedig az ára! Nem sok, mert csak az eleje egy nagyobb szám, az utolsó hét számjegy csak nulla!

Szentes, 2006. 05. 29.

.