Pro Sanitate díj a humanitárius elkötelezettségért

 

 

A Magyar Köztársaság egészségügyi minisztere Pro Sanitate kitüntetéssel jutalmazta Agócs Lászlónét, a Szentesi Polgármesteri Hivatal egészségügyi referensét, a Magyar Vöröskereszt Szentesi Területi Szervezetének titkárát humanitárius elkötelezettségéért, sok éves eredményes és áldozatos munkájáért.

 

 

 

Tevékenysége során minden évben szervez önkéntes tanfolyamokat, jótékonysági ünnepségeket, egészségvédelmi napokat, elsősegélynyújtó és csecsemőápolási versenyeket. Kimagasló szerepe van abban, hogy évtizedek óta országosan az elsők között szerepel Szentes és környéke véradó mozgalma. Aktualitást ad a kitüntetésnek a most lezajlott tiszai és körösi árvíz, melynek során a védekezésben résztvevők élelmiszerellátását szervezte és irányította vezetésével Vöröskereszt helyi egysége.

Sokoldalú szervező munkája, a szegényeken és a rászorultakon való segítő szándéka, a Vöröskereszt mozgalom alapelvei iránti feltétlen elkötelezettsége elismeréséül nyerte el az egészségügyi miniszter Pro Sanitate díját melyet Szirbik Imre polgármestertől vehetett át 2006. május 12-én a Városháza dísztermében.

 Gratulálunk!

Szentes, 2006. 05. 16.

.