Kedves virágkedvelő/k!

Aki a virágot szereti, rossz ember nem lehet… Tartja egy magyar közmondás.

 

 

Bizonyára Ön/Önök is ismerik a fenti gondolatot és elhatározták, hogy szép virágokkal fogják környezetüket díszíteni, hogy gyönyörködhessenek benne. Szándékukat még bizonyára az a tény is erősítette, hogy a szentesi tömegkommunikációnak köszönhetően a hétvégén virágosztásra került sor a város több intézményében, közöttük a szentesi Petőfi Sándor Általános Iskolában is.

Bizonyára Ön/Önök későn érkeztek, esetleg időben, de nem kaptak annyi palántát, amennyi kellett volna. Nem tudjuk. Csak hétfőn reggelre a gyerekekkel szomorúan tapasztaltuk, hogy a szülők és diákok pénzén (52 ezer Ft) vásárolt szép virágok egy részét a földszinti ládákból elvitték. A lelkes virágültetési akcióban olyan nagy lehetőséget véltek felfedezni, hogy egyszerűbb a növényeket ládástól vinni, hiszen, így nem sínylik meg az átültetést. E nemes gondolt dicséretre méltó lenne, ha nem az iskola értékeit vitték volna magukkal.

Azt csupán csak remélni szeretnénk, hogy a számunkra oly kedves, csodálatosan pompázó virágok nem a kukákban, esetleg a Kurcában végzik, hanem gondos ápolásban részesülnek a továbbiakban is.

Mi mégis arra szeretnénk kérni, hogy a továbbiakban hagyják meg a virágainkat, hiszen azok egy közösség munkájának eredményét képezik. Szeretnénk tanítványainkat arra nevelni, hogy szépítsék környezetüket, legyenek igényesek, védjék értékeiket. Így viszont nagyon nehéz helyzetben vagyunk, mert meg kell magyaráznunk kis tanítványainknak, hogy nem minden ember gondolkozik így.

Szembesítenünk kell őket azzal a ténnyel is, hogy a magyar közmondások — igaz népi megfigyelésekre épülnek —, nem mindig tükrözi a valóságot, hiszen esetünkben sem vált valóra az a megállapítás, hogy „Aki a virágot szereti, rossz ember nem lehet”.

Virágápoló tevékenységéhez további sok sikert kívánunk, de szeretnénk a továbbiakban a saját növényeinket mi gondozni!           

Üdvözlettel: A Petőfi Sándor Általános Iskola dolgozói és diákjai

 

Szentes, 2006. 05. 09.

.