Városi Damó Gyermeknap

 

 

 

Májusban nemcsak a gyermekek ünneplik meg anyukájukat, hanem Őket is megünneplik a felnőttek, mert ebben a hónapban van egy nap, amely a világ valamennyi gyermekének ünnepnapja. Úgy hívják: Gyermeknap!

A Nemzetközi Gyermeknapot a világ több országában ünneplik. Hasonló rendezvényeket már korábban is rendeztek: ilyen volt a gyermekhét, amelyet először 1931 májusában tartottak meg, elsősorban jótékonysági céllal. 1950-ben a Demokratikus Nőszövetség tett javaslatot ismét a gyermekek megünneplésére, a cél ekkor is az elmaradott, háború sújtotta országok gyermekeinek megsegítését szolgáló akciók szervezése volt.

Magyarországon minden év május utolsó vasárnapján - azaz idén május 28-án ünnepeltük a Gyermeknapot.

 

 

 

A Damjanich János Tagiskola tantestülete és szülői munkaközössége már tizennegyedik esztendeje szervezi meg a DAMÓ gyermeknapot, mely egyben a Városi Gyermeknap is.

Igaz a Gyermeknap előtt egy nappal (május 27-én) rendezték meg a DAMÓ Gyermeknapot, de ez senkit sem akadályozott abban, hogy jól érezze magát.








































































































































Húzd az egér nyilát a képekre!

 

Reggel 9 órakor a Deák F. Ált. Iskola "pom-pom" bemutatója és a Damjanich utcai óvodások fellépése nyitotta meg az egész napos mulatságot. A fellépők után Hornyik László a körzet önkormányzati képviselője és az iskolaszék társelnöke köszöntötte az összegyűlteket.

A megnyitó után azonnal kezdetét vette a Foci Kupa a kézilabda pályán. Láthattunk még repülőmodellek bemutatóját, bélyeg- és éremgyűjteményt.

 

10 órakor a Zenthus János Középkori Hagyományőrző Egyesület bemutatóján az elődök harcosai lerohanták a gyerekeket de senki sem sérült meg.

 

 

 

A "sláger" programok közé tartoztak a kézműves foglalkozások, melyek során a türelmesebbjei akár gyertyát is mártogathattak. Lehetett rajzolni, ragasztani, üvegfestést készíteni és tűzoltó autókat mustrálni.

A Városi Damó Gyermeknapon adták át az ifjúsági díjakat, melyek között ott volt az ifjúsági polgármester kinevezése is.

 

 

 

A nap sztárvendégei ugyan a gyerekek voltak, de ezt a titulust kapták az Állati Kanibálok az Animal Canibals együttes is. Délután 5 órakor hangzott el az a kérdés, melyre jött is a válasz:

 

Ezt itt a legnagyobb buli? Ez itt az!
Ez itt Szentes hangja? Ez itt az!

 

Az együttes fellépése ITT hallgatható meg!

 

 

 

... és tényleg ez volt a legnagyobb buli a gyermeknapon!

 








































































































































Húzd az egér nyilát a képekre!

 

Szentes, 2006. 05. 31.

 

.