Várják az önkéntesek jelentkezését!

 

Már csak 10 cm-t áradt 24 óra alatt!

Vasárnapra várják a tetőzést!

 

 

      2006. április 20. 9.38 óra                                                              2006. április 20. 18.19 óra

 

A szakemberek vasárnapra várják a Tisza tetőzését Szentesnél. Ezt az időpontot sok minden befolyásolja ezért a hátra lévő hosszú idő igényli, hogy az átázott töltésnél egyre több helyen bordás megtámasztást építsenek.

A homokzsák töltésére önként jelentkezők jelentkezését várják a Csongrádi úti körfogalomnál a Kucori gátőrháznál (Tel.: 63/444-223). Még két helyen lehet tölteni a zsákokat, de a védelmi központban (Kucori gátőrház) mindenkit eligazítanak.

A tegnapi napon és az este rendkívüli esemény nem történt, így a szárnyra kapott pletykák sem igazak. (Nem csúszott meg, nem szakadt le, nincs lezárva, nem repedt meg stb...).

 

A legfrissebb hangzó anyag ITT hallgatható meg
a  Rádió Szentes  jóvoltából!

 

 

 

A legsúlyosabb helyzet a Solymostói gátőrháznál van, ahonnan pontonokkal kb. 2 km távolságra szállítják a homokzsákokat és ott sok helyen bordás megtámasztásra van szükség.

 

 

 

A tegnapi napon találkoztunk a Horváth Mihály Gimnázium tanulóival, de érkeztek fiatalok a Pollák-ból is, de a szabadnapos vasutasok is kivették a részüket. Az önkéntesek egyre nagyobb számban jelentkeztek, csakhogy így sem tudnak elég homokzsákot tölteni. Naponta 20.000 zsák kell a védekezéshez és ezt meg is kell tölteni.

A tegnapi napon készült képek galériáját ITT tekinthetik meg!

 

 

Szentes, 2006. 04. 21.

.