Önkéntesek a gátakon

Április 21-re várják a tetőzést!

 

 

 

Tegnap (2006. április 19-én) elhangzott, hogy a Rádió Szentesben, hogy önkénteseket keresnek homokzsák töltésre pakolásra, majd ezután többen is jelentkeztek a Kuczori gátőrháznál, valamint a védelem irányítóknál.

Így tett a szentesi férfi vízilabda csapat, akik szintén felajánlották a segítségüket, és a jelentkezésük után már 5 perccel szükség is volt rájuk. Az erőnléti edzést felcserélve homokzsákokat hordtak a tiszai védműnél.

 

 

 

Szentesen egy helyen tartja a vizet homokzsák, és ez a hely a vasúti híd feljárójánál található. Kiemelkedő intézkedésre nem volt szükség, mert kemény alapra tudták lerakni a homokzsákokat, így biztonságban van a környék. A Szentes környéki gátakon magassági problémák nincsenek, de a biztonság kedvéért több kilométeren nyúlgátat építenek a töltés tetejére.

Meg kell jegyezni, hogy több cég is felajánlott ásványvizet, és ételt a gáton dolgozóknak, amit nagyon köszönnek a munkások. Meglepődtek a polgárőrök, amikor Nagy Zoltán cukrász üdítőkkel és süteményekkel megrakodva érkezett és jó szívvel adta a legényeknek a gáton. A SÉF Kft. is felajánlotta a segítséget, mert a neheze csak ezután jön. Hosszú árvízre és a Körösök miatt hosszú tetőzésre kell számítani.

 

 

 

A Solymostói gátőrháznál este hat órakor már 1035 cm-t mutatott a mérce, így reggelre gyakorlatilag eléri az 1040 cm-t a víz. A Kuczori gátőrháznál ennél 4 cm-rel magasabb szintet mutat a segéd mérce.

1050 cm (+ - 20 cm)-el várják a térségben a tetőzést, amely előzetes számítások szerint 2006. április 21-én következik be.

A Rádió Szentes híradásaiban hallhattuk, hogy várják az önkéntesek jelentkezését a gátőrházaknál, ahol 5-6 fős csoportok jelentkezését várják.

 

A tegnapi napon több rádiónyilatkozatot hallhattunk, melyeket az alábbi linkekre kattintva ismételten meghallgathatnak:

1. Szirbik Imre a védelmi bizottság vezetője nyilatkozik

2. Dr. Gombos András politikai államtitkár nyilatkozik

3. Herczeg Zoltán az árvízvédelem helyettes szakmai vezetője nyilatkozik

4. Sári Csaba százados a gáton szolgálatot teljesítő katona nyilatkozik

Szentes, 2006. 04. 20.

.