Megszívták!

A kendert termesztették, a rendőrök szüretelték!

 

 

 

A Nemzeti Nyomozó Iroda, a Békés és Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság, valamint a Szentesi Rendőrkapitányság együttműködésének köszönhetően nagy mennyiségű, több mint 1000 tő cannabist találtak 2006. április 25-én délután egy Szenteshez közeli de Szegvár közigazgatási területén lévő tanyán.

E jelentős mennyiségű kábítószer megtalálására úgy derült fény, hogy régóta keresett személyt fogtak el a rendőrök ezen az ingatlanon. Egy békéscsabai férfi körözését rendelte el ugyanis a Gyulai Rendőrkapitányság kábítószerrel visszaélés bűncselekmény megalapozott gyanúja alapján. Ő volt egyébként az első számú körözöttjük a leginkább keresettek top 10-es listán.

 

 

 

A 36 esztendős Cs. Kornél felkutatásához és elfogásához az említett rendőri szerv a Nemzeti Nyomozó Iroda Célkörözési Alosztályát kérte fel. A kiterjedt adatgyűjtés eredményeként jutottak el ezen ingatlanhoz, amelyet 14 nagy termetű kutya védett. A körülményekre tekintettel a REBISZ, valamint a CSMRFK Bevetési Alosztálya működött közre a férfi elfogásában. Elfogták továbbá annak élettársát is.

 

 

 

A két személyt a rendőrség gyanúsítottként kihallgatta, majd őrizetbe vette.

Az ügyben a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság jelentős mennyiségre elkövetett, visszaélés kábítószerrel bűntett megalapozott gyanúja alapján szakértő bevonásával indított büntetőeljárást.

Ezzel közel egyidőben, Tápén is találtak kábítószer-ültetvényt a rendőrök. A Szegedi Rendőrkapitányság munkatársai a ház melléképületében 114 tő cannabisra bukkantak.

A helyiség speciálisan e növény termesztéséhez volt berendezve, megfelelő feltételeket biztosítva a kenderültetvény optimális fejlődéséhez.

A lefoglalt cannabisok vizsgálata szakértő bevonásával folyamatban van.

Az ingatlan tulajdonosát a rendőrség őrizetbe vette.

Szentes, 2006. 04. 27.

.