Kiosztották a Föld-scar díjakat!

 

Az underground (föld alatti mozgalom) jeles képviselői és támogatói vehették át a Föld-scar-díjakat a szentesi hanglemezborító-kiállítás megnyitóján.

 

 

 

Bocskay István nyitotta meg a kiállítást. Tehetséges fiataloknak nyújt bemutatkozási lehetőséget az Életjel Kulturális Egyesület és a szentesi Művelődési Központ az Életjel-napokon.

 

 

 

Bocskay István nyitotta meg a tárlatot melyen több mint száz érdekes, és mára ritkaságnak számító album borítókat tekinthetünk meg. A megnyitó elején István megmutatta első lemezét, amelyen azt lehetett olvasni, hogy "hétfő"! Igen hétfő, azaz hét fő készítette a lemezt, és ez a csapat nem volt más, mint a Bergendyék együttese. A szentesi Ifjúsági Házban szó esett legendává vált más zenekarokról is, pl. a régi Hobó-koncertekről, Piramisról és természetesen az Omegáról.

 

 

 

A két esztendővel ezelőtti egyesületi program keretében került először kiosztásra a Föld-scar díj, melyet azok vehettek át, akik sokat tettek az underground stílus támogatásáért,

Föld-scar díjban részesült: Kovács Anita, Obrátka János mint megrögzött koncertlátogató, az Ausztráliából hazatért Banner-Szűcs Loránd filmrendező, Vidovics Ferenc fotóriporter, a Civil TV stábja és Szirbik Imre polgármester, amiért a város támogatja tehetséges fiataljait.

 

 

 

Az Életjel mindezért nem akar gátat szabni a kultúra fejlődési folyamata előtt, hanem támogatja azt: ma és holnap este zenétől és egyéb kulturális programoktól lesz hangos az Ifjúsági Ház.

Szentes, 2006. 04. 20.

.