Dicséret illeti a középiskolákat

 

 

 

Több középiskolából érkeztek szorgos kezek a Tisza gátra, hogy homokzsákot töltsenek. Tegnap délelőtt három középiskola (Pollák, Zsoldos, Bartha) 11. és 12. osztályos tanulói érkeztek zsákot pakolni a Kucori és a Sulymostói gátőrházhoz.

Ebéd után is sokan kint maradtak, így délután sem volt gond a pakoló létszámmal. A csépai és szelevényi gát gondok miatt szinte valamennyi szállítójárművet elvezényelték a Körös másik oldalára, ezért kissé akadozott a szállítás. Önként jelentkező teherautókat vártak, mert a homokzsákok helyszínre szállítása lelassult. Napközben sokkal gyorsabban építik a bordás megtámasztást mint ahogy zsákutánpótlással bírnák azt, ezért éjjel is dolgoznak a helyszínre szállítók.

 

 

 

A tegnap készült képek ITT tekinthetők meg!

A Szentesen betöltött homokzsákok nem csak a szentesi védvonalakon kerülnek beépítésre. A zsákokat Zalotától Szegvárig, Szentesen és a csongrádi oldalon is használják. A szentesi deponálóban 60.000 homokzsák van betöltve tárolva így ha elfogy a Kucori gátőrháznál a homokzsák, akkor is van tartalék.

Szentes, 2006. 04. 26.

.