10 méter alatt a Tisza

 

 

Még legalább fél méterrel kell csökkennie a vízszintnek a Tiszán, hogy harmadfokra mérsékeljék a jelenlegi rendkívüli árvízvédelmi készültséget Szentesnél.

 

 

 

Az elmúlt két hétben sokan vették ki részüket az árvízi védekezésben, így minden gáton dolgozót dicséret illet. Remélhetőleg ettől a héttől kezdődően önkéntesekre sincs szükség, a szükséges megerősítéseket, védelmi beavatkozásokat mindenhol elvégezték és van elég megtöltött homokzsák is.

 

 

 

Szentes összes általános és középiskolája valamilyen szinten a gáton volt, de találkoztunk cégek, sportegyesületek, civil szervezetek és pártok tagjaival, akik közösen pakolták a zsákokat. Szentesen azért volt szükség annyi homokzsákra, mert a környező településekre is innen szállítottak segítségül megtöltött zsákokat. A gáton dolgozók ellátását is számos magánszemély és cég segítette. Volt aki egy zsugor ásványvizet vitt ki, volt aki sajtos kiflit vagy süteménnyel érkezett, de volt aki 100 főre gulyáslevest ajánlott fel.

Az elmúlt napokban érkezett nagyobb felajánlás is a Magyar Vöröskereszt Szentesi Csoportjához, így a Babtista Szeretetszolgálat 3x24 tonna lisztet juttat el a helyi szervezethez, hogy az árvízsújtotta területen szétossza.

 

 

 

Remélhetőleg a 2006-os árvízről ez az utolsó képes beszámoló, mely minden eddigi hidrológiai rekordot megdöntött.








































































































































Húzd az egér nyilát a képekre!

Szentes, 2006. 05. 01.

 

.