Március 15.

                         

 

 

 

Sokan vettek részt 2006. március 15-én a Kossuth téren az 1848-as forradalom és szabadságharc 158. évfordulójára emlékező ünnepen.

 

 

 

Az ünnepi zászlófelvonást követően az önkormányzat, fegyveres erők és testületek, helyi párt- és civil szervezetek képviselői helyezték el a megemlékezés koszorúit Kossuth Lajos és Horváth Mihály szobránál.

Az ünneplők a felújított volt megyeháza épületébe vonultak ezután. Szűknek bizonyult a hely, többen be sem fértek a díszterembe. A díszteremben Szirbik Imre polgármester mondott beszédet, emlékezve "a magyar történelem legszentebb napjára". Mint mondta, éljen bárhol a magyar, március idusán másképp dobog a szíve.

 

 

 

Az ünnepség a Békés megyei Jókai Színház művészeinek zenés-irodalmi műsorával folytatódott, majd a szegvári Dobbantó táncegyüttes és a helyi Pengető citerazenekar adott műsort.








































































































































Húzd az egér nyilát a képekre!

 

Ezután következett egy másik ünnepélyes pillanat: a volt megyeházán részlegesen átadták a Koszta József Múzeum új épületét.

 

 

A múzeum átadásának képes összefoglalója ITT tekinthető meg!

 

 

Fáklyás felvonulás március idusán

A március 15-ei ünnepségek sora a Damjanich János Tagiskolában fejeződött be, ahol fáklyás körmenetet rendeztek az 1848-49-es hősök nevét viselő utcákon.

A felvonulás előtt zenés megemlékezést tartottak az iskola diákjai a tornateremben, majd ...

 

 

 

... az iskola előkertjében található Szentes egyetlen ´48-as emlékhelye, a Damjanich emlékpark emlékművét koszorúzták meg az ünneplők.

 

 

 

Márciusi ünnep befejezéseként jött a fáklyás menet, amikor is az 1848-49-es hősök nevét viselő utcákban közel 1848 métert tettek meg a fáklyás felvonulás résztvevői.

 

 

Szentes, 2006. 03. 20.

 

 

.