Tele van az "árkuk" a csatornázással!

 

 

Vége a türelemnek! Eddig bírtuk, de most már ez sok! Ezeket a mondatokat lehetett hallani a Bercsényi utcában amikor az elmúlt esztendő végén lefektetett csatornahálózat javítását elkezdték.

Igen jól olvashatják, hogy javítását, pedig még át sem adták az utcában lévő gerincvezetéket.

Mi váltotta ki az ott lakók dühét? Az, hogy az elmúlt évben egy 50 méteres szakaszon csaknem ötször tört el az ivóvíz vezeték. Tudni kell, hogyha eltörik az eternit cső, akkor kb. fél nap mire kijavítják a hibát (persze ha nincs hétvége)!

 

 

 

A tegnapi napon (2006. március 7.) nekiláttak a "szakemberek" a "gerincferdülés" javításának de a munkálatok során a kiásott gödör oldala beszakadt és elsodorta a vízvezetéket.

Az utcában lakók tavaly türelmesek voltak a munkásokhoz, és a munkához, mert ez a saját érdekük, de amikor a lakóházhoz befelé lejt a csatorna és azt újra ki kellett építeni "gyorsan megfeszülnek az agytekervény cérnaszálai"!

Ami viszont most történt ezzel tényleg betelt a pohár, de még az árok is, és volt olyan ház ahol még a verandára is jutott.

Amikor mindenhol azt szajkózzák, hogy a talaj telített csapadékkal, akkor hogyan képzelik a munkások, hogy a 3 méter mélyen lévő csatornát "zsalu" nélkül büntetlenül elérik? Persze hogy megindult a föld, és vitte a vízvezetéket, így elszenvedték a hatodik csőtörést is. A VÍZMŰ munkatársai este 10 óráig dolgoztak, hogy kiszakaszolják a törést, amit sikerült is megoldani, de másnap újra jönnek, hogy a teljes javítást elvégezzék, és amitől jobban félünk, hogy jönnek a csatornások is.

Szentes, 2006. 03. 08.

.