Évértékelés a rendőrségen

 

 

 

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság kiegyensúlyozott, szélsőségektől mentes közbiztonságot nyújtott a lakosságnak - jelentette ki Lukács János dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány a tavalyi év értékelésekor 2006. február 20-án. Mint mondta, ebben nagy szerepe van a szentesi rendőröknek.

- Emberölés nem volt, míg kábítószerrel való visszaélés 16 alkalommal történt, ez a második legtöbb a megyében. Sok vagy kevés? Itt figyelembe kell venni a rendőri aktivitást és a felderítési akaratot. Ez nemcsak a fogyasztókra vonatkozik, hanem elsősorban a terjesztőkre.

Szépen alakultak az utólagos felderítési mutatók, ezen a téren a második legjobb eredményt érték el. A nyomozás eredményességében is a második helyen állnak. Külön értékes ez a számukra, hiszen kevesebb létszámmal érték el. A vagyon elleni bűncselekmények száma még mindig magas. Az összes bűnesetek kétharmadát teszik ki a lopások, a rendőrök 54 ügyben jártak el. Mindössze 16 lakásbetörés volt, rablás pedig kettő.

 

 

- A kábítószer-fogyasztás az előző évi 29-ről 16-ra csökkent - folytatta a kapitány. Úgy hoztunk át egy ügyet a tavalyi évről, hogy 22 gyanúsított van benne. Jelenleg is nyomozunk kábítószeres ügyekben, ami az idén várhatóan megduplázódik. Ez nem azt jelenti, hogy a várost elöntötte a kábítószer, hanem azt, hogy a rendőrség érzékenyebb lett rá. Sajnos, Magyarország terjesztő drogfogyasztó országgá vált.

A sajtótájékoztató hanganyaga ITT hallgatható meg!

Szentes, 2006. 02. 27.

.