Plasztikai sebészhez vonult Susanna

 

 

Mivel évek óta megszokhattuk, hogy a pacsirta helyett a Zsuzsannákat, azaz Susannát kényszerítik dalolásra a Koszta József Múzeumban, így többen várták azt a hírt, hogy újra dalol a Susanna zenegép a ligeti épületben.

Hiába várta mindenki az esemény hírverését, mert Susanna plasztikai sebészhez vonult. Mivel új helyre költözik a múzeum, erre az alkalomra Susanna is készül, így az évtizedes ráncok felvarrását vállalta.

Vidovics Ferenc órásmester, Susanna pártfogója segített a műtét előkészítésében, így az életfontosságú darabok megóvása érdekében csak Susanna "gúnyáját" küldték a kés alá. Ráncfelvarrás, mellplasztika, fülkorrekció, bőrátültetés vár Susannára, ami után már csak egy kis smink kell, hogy új otthonában dalolva elfoglalja méltó helyét Susanna a zenegép.

 

 

 

Nagy érdeklődéssel várta mindenki Zsuzsanna napját, és nyitott füllel jártunk a városban, hogy hátha meghalljuk a pacsirta hangját, mert ha Zsuzsanna napján énekel a pacsirta, akkor itt a tavasz.

Délután közel 10 celsius fokkal magasabb volt, a nappali hőmérséklet, mint az ilyenkor szokott lenni, így a tavasz első hírnöke, nem a pacsirta lett, hanem a belvíz.

Szentes, 2006. 02. 20.

.