Hamarosan itt a karnevál

 

 

2006. március 3-án veszi kezdetét a hivatalos télbúcsúztatás Szentesen. Két napon keresztül lehet mókázni a városban, mely mókázást és télriogatást szlovén busók fogják segíteni.

 

Március 3-án pénteken délután 2 órakor dobolják ki a karnevál időszámítását a Kossuth utcán, majd forralt bort osztanak. Fél 4-kor Kertvárosi Busó Party lesz a Yeee-Lo Sörözőnél, és fél ötkor bemutató lesz a Kísérben a Nagyörvény és a Farkas A. u. sarkán. 17.30 órakor Karneváli Hangolódó lesz a Luther téren - busók - zászlóforgatók - jelmezes csoport közreműködésével, és ezt a napot eset 7 órai kezdettel Táncház zárja a Művelődési és Ifjúsági Házban.

 

Másnap, március 4-én reggel 9 órakor veszi kezdetét a „Picúrok Farsangja” a Pom-Pom együttessel a Dr. Papp László Városi Sportcsarnokban. Napközben a "Szabadtéri udvaron" óriás csúszda, ugráló vár, kirakodó vásár várja a vendégeket, de lesz városnézés is kisvonattal karneváli hangulatban. Délben szabadtéri fánkkóstolás vár mindenkit, majd elkezdődik a „Nagyoknak” a jelmezversenye. Délután 4 órakor indul az Utcai Karnevál, mely vonulás közben gólyalábasok műsora lesz több helyszínen. 17.00-18.00 óra között látványos vízi téltemetés lesz az Ifi Parkban, ahol a Bab Társulat óriásjelmezes műsora, télbúcsúztatás (tábortűz, busótánc) és tűzparádé lesz a Kurca parton. Este hét órakor kezdődik a díjkiosztó gála a Sportcsarnokban, mely végén Oláh Ibolya élő koncertet ad, és a karnevált lufieső zárja.

Szentes, 2006. 02. 16.

.