2006. február 9-én a Holland-Magyar Kereskedelmi Kamara és a Szentes Városi Önkormányzat szervezésében Dél-Alföldre vonatkozó befektetési, gazdaságfejlesztési fórum volt Megyeháza Konferencia és Kulturális Központban.

 

Elsőként a Magyar Köztársaság befektetés ösztönzése a dél-alföldi régióban címmel hallhattuk Vápár József, a GKM befektetési főosztályvezetőjének előadását, majd a "Dél- Alföld gazdasági, logisztikai jelentősége, üzleti lehetőségek Szentesen" Szirbik Imre, a Csongrád Megyei Önkormányzat külügyi és európai integrációs bizottságának elnökének tájékoztatóját.

A Dél-Alföld mezőgazdaságának szerepe és kitörési pontjait Dr. Csikai Miklós, a Magyar Agrárkamara elnöke, az Árpád Agrár ZRt. elnök- vezérigazgatója ismertette. Az ő előadását követően Üzleti siker a Dél- Alföldön címmel Magyar József, a Hungerit Baromfifeldolgozó és Élelmiszeripari ZRt. vezérigazgatója számolt be az RT. tizenöt esztendejéről.

 

A délelőtti előadásokat követően, szakmai kapcsolat felvételére lehetőség az alábbi témakörökben:

1. megújuló energiák témaköre (kialakítása, költségei, felhasználási területei),

2. Kutatás + Fejlesztés témaköre,

3. Turizmus (a hollandok a világ legtöbbet utazói turistái között találhatóak, kedvelt uticéljuk Magyarország)

4. Ipari, mezőgazdasági befektetések (magyar részről a konferencián megjelennek a Dél - Alföldi Kertészek Szövetségének vezetői)

5. Humanitárius ügyek

 

 

www.szentes.hu/invest

Szentes, 2006. 02. 14.

.