VIII. Helyismereti vetélkedő (felhívás)

 

 

A Városi Gyermekkönyvtár, a Koszta József Múzeum és a TEAM Számítástechnika közreműködésével ismét megrendezzük az immár nyolcadik helytörténeti vetélkedőnket a 10–14 éveseknek, melynek most az alábbi címet adtuk: SZENTESI NÉPI MESTERSÉGEK KÖNYVBEN – KÉPEN – NETEN – ÉS A VALÓSÁGBAN

 

Az iparszerű termelés beindulása előtt igen sokféle népi mesterséget űztek városunkban: takács, mézeskalácsos, gyertyaöntő, talicskás, bognár, kovács, szűcs, szíjgyártó, kádár, fazekas, cipész, halász, pákász stb. Ebben a tanévben ezekhez a témákhoz kapcsoljuk helytörténeti versenyünket.

Iskolánként két öt fős csapatot várunk. A versenyt három helyszínen rendezzük. A Gyermekkönyvtárban és a Koszta József Múzeumban két-két fő, míg a TEAM-ben egy tanuló old meg érdekes feladatokat. Az utóbbi helyszínen előny, ha a versenyző rendelkezik informatikai ismeretekkel.

A felkészülés során látogassatok el a Koszta József Múzeumba, a Városi Gyermekkönyvtárba és a Gólyás-házba. Segítséget jelenthetnek még a mellékletben szereplő könyvek és internetoldalak.

 

A benevezéseket hagyományaink szerint e-mailben kérjük az alábbi címre eljuttatni: timar.ferenc@axelero.hu , vagy adathordozón személyesen leadni a TEAM Számítástechnikához a Tóth József utca 13 sz. alá. A nevezésekben küldjétek el az alábbi adatokat:

 

1. Az iskola neve:

2. Csapattagok neve (2 fő „könyvkedvelő”, 2 fő „múzeumkedvelő”, illetve 1 fő „számítógép-kedvelő”):

3. Felkészítő nevelő(k) neve:

 

Kérünk benneteket, hogy „beugró” feladatként válasszatok ki egy számotokra érdekes népi mesterséget, és mutassátok be képpel/képekkel illusztrált Word dokumentummal vagy PowerPoint prezentációval. A fájlt csatoljátok a benevezésetekhez. A versenyen az így szerzett pontokkal indul a csapat.

 

Leadási határidő:      2007. március 16.

A verseny időpontja: 2007. március 28-án (szerda) 13 óra. Közös megnyitó a Városi Gyermekkönyvtárban

Versenyhelyszínek:   Megyeháza, Koszta József Múzeum, Kossuth tér 1. (63/313-352)

                                  Városi Gyermekkönyvtár, Szentes, Petőfi u. 1. (63/313-654)

                                  TEAM Számítástechnika, Szentes, Tóth József u. 13. (63/318-482)

 

A versennyel kapcsolatos részletes ismertetőt találtok az alábbi internetes címeken: www.szentesinfo.hu/mozaik  , illetve: www.szentesinfo.hu/petofi  Mindenkinek eredményes felkészülést kívánunk a versenyhez!

Szentes, 2006. 12. 12.

.