Térfigyelő figyelő

 

 

 

2006. december 8-án a Városháza dísztermében mutatták be azt a térfigyelő rendszert, melyet ideglegesen szereltek fel a Kossuth- és az Erzsébet térre. Kotymán László a 3V Vagyonvédelmi vállalkozás vezetője ismertette nem csak ezt a rendszert, hanem egy otthoni rádiós segélykérő készüléket is.

A segélykérő rendszer rádiós kapcsolaton keresztül riasztja a diszpécserközpontot, így akik egyedül élnek, esetleg egészségügyi állapotuk ezt megkívánja gyorsan segítséget tudnak hívni egy nyomógombbal!

 

A térfigyelő rendszer bemutatásakor megtudhattuk, hogy a felszerelt kamerák egy 26X-os optikai (+ digitális) zoom-mal rendelkező nagyteljesítményű kamerák. A központhoz szintén rádiófrekvenciával kapcsolódnak, így minden kábelezés nélkül alkalmazhatók. A kamerák mozgását, képük rögzítését számítógép végzi, így akár automatikus pásztázást is végre tudnak hajtani.

 

Ezen a találkozón hallhattunk még a közterület megfigyelésének jogi hátteréről, de ahol ehhez hasonló szerkezeteket szereltek fel ott visszaesett az elkövetett bűncselekmények száma. Végezetül egy plusz info a rendszerhez, ami az árat illeti! Egy kamera telepítése közel 1 millió forint, amit csökkentett technikai felszereltséggel lehet csökkenteni, de így a hatékonysága is csökken.

 

 

                                                                                                 Kinagyítható!

Szentes, 2006. 12. 18.

 

.