Mi van a csomagban?

 

 

Így karácsony körül gyakran feltesszük magunkban a fenti kérdést, de azt a kérdő mondatot ismételték a legsűrűbben a Kiss Bálint Református Általános Iskolában 2006. december 21-én.

 

 

 

A Hajnalcsillag alapítvány immáron hetedik esztendeje küld csomagokat az iskola diákjainak, hogy a téliszünet előtti utolsó tanítási napon, az iskola karácsonyi ünnepségen osszák ki a gyerekeknek. A csomagok igen messziről érkeztek, mert azokat Angliából és Németországból küldték.

 

 

 

Ezen a napon elsőként karácsonyi műsort láthattak a gyerekek, majd a műsor végén jött a várva várt pillanat, amikor megkapták a csomagjaikat a diákok. A fiúk és a lányok külön csoportosítva kapták meg a csomagokat, így a fiúk igazi férfias játékoknak a lányok pedig nőies azaz kislányos dolgoknak örülhettek.

 

 

 

Az alapítvány mindig ajánlatot tesz az ajándékozóknak a csomagok összeállítása érdekében, így mindig kerül bele játék, ruhanemű, egy kis édesség és tisztálkodószer vagyis fogkrém, fogkefe.

 

 

 

Az idén nem csak a református iskola diákjai kaptak karácsonyi csomagot, hanem az újszentesi (Szentes testvérvárosa) iskolások is, akiknek az ajándékot az iskola tanulói adták össze. Ezáltal közel 100 ajándékcsomagot szállítottak ki a testvértelepülésre, hogy ott szerezzen örömet az újszentesi gyermekeknek.

 

 

Szentes, 2006. 12. 27.

.