Legrand évértékelő

 

 

 

Egy vállalat életében mindig van új, a magyar gazdaság mindig új kihívások elé állítja a cégeket. Nincs ez másképp a Legrand Zrt. életében sem. Károlyi László vezérigazgató az eredményekről (és más egyébről) tájékoztatta a média képviselőit 2006. december 13-án. Elöljáróban felvázolta, honnan indult a Legrand Zrt., és mere halad. Megtudtuk, sikeresen vették ezt az évet és nagyon érdekes kihívások előtt állnak.

 

Az 1900-as évek elején indult mind a két cég. Mármint a Legrand és a Kontavill. A 40-es években már szerelvényeket gyártottak. A Kontavill 1992-ben került a Legrand csoport tulajdonába (a francia cég 8 milliárd forintot invesztált be), és 2004-től a már nemzetközileg elismert név alatt szerepelnek. A Legrand 130 ezer különböző terméket gyárt szerte a világon, ebből közel 6 ezret forgalmaz Magyarországon.

 

 

 

A Legrandot Magyarországon általában a hagyományos Kontavill-termékekhez kapcsolódó szerelvények után ismerjük. A vállalatcsoport piacvezető a világban a szerelvények területén, de itt említhetjük meg az általuk gyártott automatizálási elemeket, a számítástechnikai hálózatokat, a beléptető-rendszereket és vezérléseket. Olyan eszközöket építünk be kínálatunkba, amelyek lehetőséget kínálnak arra, hogy ezekkel takarékoskodjunk - jelentette ki a vezérigazgató. Sikereik közé tartozik, hogy kétszer nyerték el a Magyar Minőség Háza elnevezésű díjat.

Szentes, 2006. 12. 21.

 

.