Karácsonyi zenés-irodalmi est

 

 

 

December 12-én, kedden a városi könyvtárban karácsonyi zenés-irodalmi estet rendeztek. A rendezvényen a Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola tanárainak és diákjainak, valamint Nagy János vezetésével a Szent Anna Templom Szkólájának előadását hallgathatták meg az érdeklődők.

 

 

 

A karácsonyi műsort a művészeti iskola vonószenekarának diaképekkel aláfestett játéka nyitotta meg, melyek hűen tükrözték a hallott zene hangulatát. A karácsonyi művekhez freskórészleteket vetítettek, melyek között angyalokat, szenteket és templomhajót megörökítő képeket láthattunk. Ezt követően pedig csembalóra, gitárra és klarinétra komponált műveket szólaltattak meg hangszereiken az előadók. Többek között Daquin, Mozart, Bach, Praetorius és Bárdos Lajos által komponált műveket.

A rendezvényt színesítette, hogy a hangszeres produkciók között verseket szavaltak az iskola diákjai. Ezzel Babits Mihály, Áprily Lajos, Nemes Nagy Ágnes és Horváth Sándor karácsonyi gondolatait tolmácsolták a közönség felé, s felidézték azt a karácsonyi hangulatot, melyet leginkább az irodalmi és zenei alkotásokkal lehet megeleveníteni.

Szentes, 2006. 12. 21.

.