"Idegölő" ünnepség

 

 

 

2006. december 28-án a kívül-belül megújult mozival és egy ingyenes előadással kedveskedett a Művelődési Központ és az Önkormányzat a nézőknek, azt hirdetve: a mozi él, és van létjogosultsága, ha a nézők is úgy akarják.

 

 

 

Az ajándékvetítés az "Idegölő" című magyar-görög film  a legutóbbi, mintegy másfél hónapos munkaszakasz befejezését volt hivatott ünnepelni, ám a felújítási munkálatok már évekkel ezelőtt elkezdődtek az Őze Lajos Filmszínházban. Miután sikerült megmenteni a mozit a bezárástól, két éve először az ülőhelyek cseréjére került sor, így kétszáz férőhelyesre változott a mozi nézőtere, a korábbinál lényegesen kényelmesebb székekkel. Ezt követte a hangtechnika korszerűsítése, olyan hangleolvasó berendezés segít a filmvetítésben, mely valamennyi forgalmazott kópia hangsávját le tudja olvasni. Tavaly ősszel pedig a felújítás újabb szakaszához érkezett, amiről nem csak a mozilátogatók, de a sétálóutca járókelői is meggyőződhettek, hiszen a korzó esti fényei közepette fénykorát idézve "kínálja" magát megszépült homlokzatával és kicserélt ajtajával a filmszínház.

 Az ünnepi előadásra gyorsan benépesülő nézőtér előtt Kruzslicz Pál, a művelődési központ igazgatója pár szóban meg is köszönhette a látogatóknak, hogy a kivitelezés ideje alatt sem maradtak hűtlenek a mozihoz. Ez pedig azért is örömteli, mert egy napra sem kellett bezárni az intézményt.

Szentes, 2007. 01. 07.

.