50 éve kezdődött

 

 

 

50 évvel ezelőtt 1956. december 15-én Vajda Lajos és Aradi Mária tanúikkal -Vajda Antallal és Zsoldos Jánossal jelentek meg a szentesi anyakönyvi hivatalban Szendrődy József anyakönyvvezető előtt, azzal a szándékkal, hogy külön-külön szőtt tervezgetéseiket a jövőben közösen valósíthassák meg és együvé tartozásukhoz kimondhassák a boldogító IGEN-t.

 

 

 

Menjünk vissza egy kicsit az időben. Marika néni és Lajos bácsi gyermekkoruktól ismerik egymást. Játszópajtások voltak. S ahogy teltek az évek a gyermekek ifjú felnőtté növekedtek, s a barátság szeretetté, a szeretet pedig szerelemmé finomult. Nehéz évek voltak ezek, de azért jutott idő egy kis szórakozásra is.

 

 

 

Táncmulatságokra jártak Vekerhátra illetve a Kaszinóba. Így érkezett el 1956. december 15-e, házasságkötésük időpontja. Közös életüket a szülőknél kezdték, majd 1958-ban költöztek első otthonukba. Lajos bácsi belépett a termelőszövetkezetbe és ott dolgozott, Marika néni pedig a háztartásban szorgoskodott. 1961 márciusában megszületett leányuk, Évike. Teltek az évek, Lajos bácsi és Marika néni 1976-ban nagy fába vágta fejszéjét: házat építettek, s 1979-ben be is költöztek. Később Marika néni is munkába állt és leányuk is férjhez ment.

 

 

 

1984-ben megszületett első unokájuk, Zsolt, majd 1989-ben Gergő. Ez az esztendő még egy nagy változást hozott életükbe: mindketten nyugdíjba mentek, s így most már könnyebben segítettek az unokák nevelésében. Az unalom azonban a mai napig elkerüli Lajos bácsit és Marika nénit, hiszen nagyhegyi telkükön mindig rengeteg tennivaló akad.

 

 

Szentes, 2006. 12. 25.

 

.