SZOCIÁLIS MUNKA NAPJA

"Felelősek vagyunk mindenért!"

 

 

 

November 12. a szociális munka napja, ez az a nap, amikor a szociális ellátásban dolgozó szakemberek áldozatos munkájáról országszerte, így Szentesen is megemlékeztek.

A szociális szakmák nem tartoznak a legelismertebbek közé, pedig fontosak. Főleg azoknak az embereknek, akikkel foglalkoznak. A szociális ellátásban dolgozó szakemberek ügyfélköre általában az elesettek, a társadalom perifériájára szorultak közül kerül ki, a velük foglalkozók presztízse sincs igazán elismerve. Bár a szakma elismertsége egészen apró lépésekkel talán mégis halad valamennyit fölfelé a rangsorban, de bizony még mindig eléggé alacsonyan van.

 

 

 

"Felelősek vagyunk mindenért" – Albert Schweitzer a Nobel díjas polihisztor szavai jellemezi minden szociális szférában dolgozó munkájának szellemét, hiszen valóban igaz, miszerint felelősök vagyunk mindenért, amit az emberekkel, az emberekért cselekszünk.

 

 

 

A Szociális Munka Napja azoknak az ünnepe akik egész évben áldozatos munkával szolgálják az elesetteket a rászorultakat. A napi gondok, problémák a szférában dolgozókat jól összekovácsolja, de ezen az egy napon lehetőségük van kikapcsolódni közösen. Így történt ez Szentesen is 2006. november 9-én amikor is a szociális szférában dolgozókat ünnepelték a Gyermekélelmezési konyha ebédlőjében.

 

 

Szentes, 2006. 11. 14.

.