Szemét egy ügy!

 

 

 

Még október közepén a fenti kép fogadta a Nagyhegy széli úton haladókat a gyalogos vasútátkelő mellett a hékédi állomás közelében. Többen vitatkoztak a helyzetről a Mozaik fórumán, így utánajártunk az ügynek!

 

 

 

Elmentünk és szégyen - nem szégyen turkáltunk egy picit! Nyugati romantikus filmekben azt láthatjuk, hogyha egy fiú meg akar tudni mindent az aktuális szerelméről, akkor lopja el a szemetét és az mindent elárul. Elárulja, hogy milyen édességet szeret, milyen újságokat olvas stb. Hát mi is bevetettük magunkat a szemétbe.

 

 

 

Találtunk ott iskolai dolgozatot, telefonszámlát, orvosi leletpapírokat és leveleket. A helyszínen lefényképeztük őket, majd átadtuk az illetékeseknek (az iratokat és a fotókat), akik nem éppen szívhez szóló levelet küldtek a szabálysértést elkövetőknek.

Kóczán Istvántól megtudtuk, hogy a városban több illegális szemétlerakó van, amit a napokban igyekeznek a Városellátó Intézmény munkatársaival közösen felszámolni! E célból táblákat készíttettek, amelyen felhívják a figyelmet, hogy az adott helyen a szemét és törmelék lerakása hatóságilag tilos! Igaz máshol is tilos, csakhogy amint valaki eldob egy zsáknyi szemetet, sokan úgy gondolják, hogy ez feljogosítja őket, hogy mellé tegyék a saját szemetüket. Volt olyan sértett, aki felháborodott a felelősségre vonás hallatán, mert hogy nem volt kiírva, hogy tilos, de a törvények nem ismerete nem mentesíti az elkövetőket.

A több mázsányi szemetet amikor elszállították akkor helyezték ki az alábbi képen látható táblát a Nagyhegy melletti területre.

 

 

 

Reméljük, hogy ezzel pont került a szemét ügy végére, de sajnos ebben csak bizakodni tudunk, mert a lakosok hulladékgazdálkodási szokásának kellene megváltozni.

Szentes, 2006. 11. 03.

.