Nem fotókiállítás! Hanem?

 

 

 

2006. november 30-án a Városi Könyvtár előadótermében nyílt meg ifj. Vidovics Ferenc nem fotókiállítása. Ezt hallván sokan kérdezték, hogyha nem fotó, akkor mi?

Furcsa dolog önmagamról írni ill. kiállításomról, de ahogy készültem rá igyekeztem egy olyan dolgot elárulni életemről, ill. munkásságomról, amelyet nagyon kevesen ismernek.

 

 

 

Sok évvel ezelőtt fényszedőként dolgoztam a nyomdában, de ezt megelőzően fénytechnikusként számos szórakozóhelyen. Már ekkor sok plakátot, szórólapot ill. névjegykártyát terveztem, szerkesztettem és később ez adta meg az alapot a fotózáshoz, a fényképezéshez. Ezt ismerve nyugodtan mondhatom, hogy a fény végigkövette eddigi életemet, így kíváncsisággal várom a folytatást.

Ennyi előzményből könnyen kideríthető, hogy ebben az évben nem fotókkal rukkolok elő, hanem könyvekkel, szórólapokkal, plakátokkal, termékcsomagolással melyek nem csak a fotóimat tartalmazzak, hanem a teljes nyomdai előkészítést is én végeztem.

 

A kiállítást Bucsány György nyugalmazott igazgatóhelyettes, középiskolai tanár úr az alábbi gondolatokkal nyitotta meg:

A kiállítás megnyitó hanganyaga ITT hallgatható meg!

 

 

 

Közel nyolc esztendő anyaga került fel a tablókra, melyek között olyan érdekes dolgok találhatók, mint pl. a 2005. év szeptemberében kiadott bélyegsorozat, melyen szentesi épületek láthatók, vagy pl. egy bor, melynek belsejében a Megyeháza fotója tekinthető meg.

Az előző kiállításon már láthattak két olyan képet, mely számítógép segítségével készült, és összesen közel három ezer kis képből tevődött össze.

Idén szintén készült három hasonló, amelyek egyenként 7200 fotót tartalmaztak (össz: 21600 db fotó). Ezeken a képeken szintén az elmúlt esztendőhöz hasonlóan képet rejtett el az alkotó, amit a megnyitó alatt megtaláltak és jutalmul csokoládé desszertet vehettek át a szemfülesek.

 

 A képek kinagyíthatók!         Egyenként 3,2 MB-os JPG képek!

 

 

Szentes, 2006. 12. 03.

.