Kész a 2/2!

 

Igen talányos a cím, csakhogy az extrém sportok kedvelői (akik részt vettek a tervezésben) már ennyiből is tudják, hogy ez pontosan mit is jelent.

 

 

 

Kezdjük az elején! Nyár végén a Mozaik cikke igen csak felborzolta a deszkás, koris és a bicós fiatalok kedélyét és a további konfliktus megelőzése érdekében egy találkozón beszéltük meg a problémákat. A fiatalok elmondták, hogy nekik sem kifizetődő a díszburkolatokon gurulni, mert nagyon koptatja a kerekeket, de nincs más!

 

 

 

Ekkor egy ötlettel álltunk elő! Az nagyon jó és szép, hogy szeretnétek egy pályát, csakhogy ennek az anyagi vonzata igen borsos. Még mielőtt bármilyen irányba is elindulna az ötlet, jó lenne, ha a fiúk terveznék meg a szentesi pályát, mert a környéken található összes parkot ismerik, így biztos olyan elemeket állítanak össze, amelyek hajazzák a környékbelieket. Továbbá azt kértük tőlük, hogy minden védőtávolságot, biztonsági előírást tanulmányozzanak át, hogy ne fussunk annyi kört a tervekkel. A fiatalok centi pontosan feltérképezték a Sportszálló mögötti kézilabdapályát, és két év alatt megvalósítható pályát terveztek (6 akadály, így 1/1, 1/2, 1/3, 2/1 stb.). Ezeket a terveket természetesen tervezőmérnök is felülvizsgálta, és elindult a megvalósítás útján a fiúk ötlete.

 

 

 

Még mielőtt bármilyen akadály meg lett volna építve, első és legfontosabb feladat, hogy olyan aszfalt legyen a pályán, mely nem koptatja a kerekeket, de mégsem csúszik. Szerencsére még a tél beállta előtt ez megvalósult tudtuk meg Baloghné Berezvai Csillától a projekt koordinátorától, valamint örömmel újságolta, hogy elkészült az első (2/2)-es akadály és két betongyűrűt is sikerült szerezni a triálosok számára.

 

 Kinagyítható!

 

Az első akadály a fiúxavaival élve "áááá a box faxa lettt csak az eleje kicsit sz@r, na jó nagyon"!  A problémát az okozza, hogy az akadály és az aszfalt találkozásánál közel 1,5 cm-es hézag van. A bicósok ezt nem nagyon veszik észre, de a deszkások és a korisok igen.

Megnyugtatásul közöljük, hogy a mostani elhelyezése az akadálynak ideiglenes, tehát ha a végleges helyére kerül úgy meg lesz oldva (akár lemezborítással) ez a kis akadály!

 

 

 

Remélhetőleg lesz olyan pályázat amely segítheti a többi akadály gyorsabb megvalósítását. A fiatalok elmondták, hogy köszönik mindazoknak, akik segítségével elindult a Szentesi Skate Park építése!

Szentes, 2006. 11. 28.

.