Szentes és Csongrád között bringázhatunk

 

 

 

Talán az időjárás is érezte, hogy a nyárutó utolsó napjait nem teheti tönkre. Ezért remek hangulat volt a szentesi kerékpáros csapatnál indulásakor (2006. szeptember 27-én), amikor is a Széchenyi-liget bejáratától végig kerekeztek a kerékpárúton a Szentes - Csongrád között megépült új kerékpárút avatójára.

Az ünnepélyes átadás félúton volt a vasúti híd csongrádi hídfőjénél, ahol a két város polgármestere köszöntötte az egybegyűlteket.

 

 

 

Még 2002-ben merült fel először az a gondolat a képviselő-testületekben, hogy teremtsék meg a két város közti összeköttetés lehetőségét. Kihasználandó mind-azon adottságokat, melyek a településeken és vonzáskörzetükben megtalálhatóak. Erre adott alkalmat egy uniós pályázat.

 

 

 

A Csongrádi oldalon 6,7 kilométeres bicikliút készült el az árvízvédelmi töltésen. A Tisza szentesi oldalán a strandfeljáró és a 451-es út között 2 kilométert tesz ki a kerékpárút, ami mostanra készült el. Tavaly 660 méternyi út épült meg a ligeti bejárótól a Váradi Lipót utcáig bringásoknak. A Csongrádi út mellet már korábban kiépült szakasszal így Szentes központjától, a bíróságtól a Körös-torokig, illetve a csongrádi pontonhídig kényelmes kerékpárúton haladhatnak az emberek.

 

 

 

Elkészítésekor azzal is számoltak, hogy a közúti hídon is megoldható lesz az átvezetés. Erre azonban már nem volt elegendő pénz, de, mint a csongrádi polgármester kijelentette, bíznak abban, hogy később az Állami Közútkezelő Kht. forrásaiból ez is megoldódható lesz.

Szentes, 2006. 10. 04.

.