Sikeresen pályáztak

 

Az Ifjúsági és Családügyi, Szociális és Esélyegyenlőségi Minisztérium pályázatot hirdetett még a tavasszal gyermekek és a fiatalok társadalmi részvételének, toleráns és befogadó attitűdjének, egészségtudatos magatartása fejlesztésének támogatására.

 

 

 

A Damjanich utcai Óvoda óvónői összefogtak, megpályázták ezt a lehetőséget és így a 313.000 Ft-os költségvetésű programra megkapták az igényelhető 80 %-ot, mely 250.000 Ft.

Ebből egy pesti kirándulást szerveznek az óvoda összes gyermeke és legalább egy szülő részére, kb. 100 főre. A kiránduláson látogatás tesznek a Szemlő-hegyi barlangba, a Várba, a Hadtörténeti Múzeumba és végül a Tropicariumba. A kiránduláson kívül azonban eszközök vásárlására is mód nyílik, így megvásárolhatják a régóta áhított DVD-lejátszót, sporteszközöket /labdát, karikát, rollert, kisbiciklit!, de jelmezeket, bábokat és könyveket is.

 

 

 

A pályázati program keretén belül azonban az óvodában délelőttönként ismerkednek a gyerekek a Sziv-Kincsesláda Programmal, a Dohányzás vagy Egészség Programmal és saját programként a Életvezetési Ismeretekkel is.

De hogy a szülők se maradjanak ki semmi jóból, három előadást is szerveznek számukra az ősz folyamán, az elsőt október 25-én du., ahol az egészséges táplálkozásról hallhatnak tájékoztatót a Herbária Gyógynövényszaküzlet támogatásával, akik e tájékoztatót kóstolóval is egybekötötték.

 

 A további program szerint november 9-én Szabó Edit gyermekpszichológus előadását hallgathatják meg végül pedig november végén Csernus-Lukács Edina gyógypedagógus beszél majd a mozgás fontosságáról és közös tornára invitálja a szülőket. Az óvoda egyébként nemrégiben új kisszékekkel és asztalokkal gazdagodott a szülők összefogásával és támogatásával.

Szentes, 2006. 10. 31.

.