Negyedszázadot ünnepeltek

 

 

 

Negyedszázados jubileumához érkezett a Csongrád Megyei Mozgáskorlátozottak Egyesületének Szentesi Csoportja. Az eseményekben gazdag 25 évről emlékeztek meg 2006. október 21-én a Móricz Zsigmond Művelődési Házban

Mozgáskorlátozottak Csongrád Megyei Egyesületének Szentesi Csoportja 1981-ben alakult meg közel 40 taggal. Akkor még 5 város tartozott a megyéhez, ma a megye 25 településén van külön csoport. A szentesi csoportnak több mint 180 tagja van. A csoport tevékenységének fő részét képezi, hogy a hozzájuk forduló mozgássérült embereknek segítsenek. Ez a segítség igen sokrétű. Nem csak a hasznos időtöltésben működnek közre, hanem felvilágosítást adnak az őket érintő kérdésekben, a nehezen mozgó emberekhez házhoz is kimennek. Talán legfontosabb része munkájuknak az akadálymentesítéssel kapcsolatos ügyintézés.

 

 

 

Az évfordulót éves taggyűlésük keretében ünnepelték október 21-én, szombaton az állandó helyükön 14 órától zenés-táncos műsorral várták a tagokat. Mészáros János levezető elnök mondott köszöntőt, majd mivel ötéves mandátumuk lejárt, vezetőségi választásra került sor.

 

A taggyűlés egyik legérdekesebb része volt, amikor a tagok kérdéseket tehettek fel a gyűlés vendégének Szirbik Imre polgármesternek. A kérdések kitértek a város főközlekedési útjának a Kossuth utcának az átépítésére. A válaszból megtudhattuk, hogy jövő tavasszal a bíróság melletti körforgalmat alakítják ki oly módon (kísérleti jelleggel), hogy nem kell nagyobb átépítés, hanem a burkolat megmaradása mellett és a szegélyek áthelyezésével (szélesítéssel) kívánják azt megoldani.

 

 

 

A terem hátsó részében volt egy paraván mely az elmúlt 25 évet mutatta be fényképeken. Az utóbbi öt év egyik vívmánya, hogy nyitottak lettek, jó a kapcsolatuk a gondozási központtal, a támogató szolgálatokkal, civil szervezetekkel. Az pedig, hogy öt társuknak segíteni tudtak Hollandiából érkezett elektromos mopedekkel, a legnagyobb örömmel töltötte el a vezetőséget.

Szentes, 2006. 10. 26.

.