Jeles nap a „Zöld Oviban”

 

 

 

A Szent Anna Utcai Óvoda Nevelőtestülete a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium, valamint az Oktatási Minisztérium „Zöld Óvoda” cím elnyerésére meghirdetett pályázatán sikeresen megfelelt a kiírt feltételeknek. A megítélt cím három évig jelent védjegyet az óvoda számára.

 

 

 

A Szent Anna Utcai Óvodában a környezetvédelemre nevelésnek hagyományai vannak. A természetvédelem jeles „zöld” napjai évről-évre hangsúlyosak. Az Állatok Világnapján szegvári, eperjesi, mártélyi, árpádhalmi óvodások részvételével vidám, játékos program megszervezésére került sor. Az óvodába érkező meghívott „vendégek” birtokba vették az óvodát és udvarát, bekukkantottak a csoportokba, kipróbálták a hintákat, mászókákat, csúszdákat. Ezután kezdődött a „zöld program”. A csoportok énekeltek, verseltek kedvenc állataikról, majd játékos torna során hol zsiráffá, medvévé vagy majmokká... változtak a gyerekek.

 

 

 

Ezt követően bebarangolták a Széchenyi ligetet, a Kurta partját és játékos felfedezések, pontszerző versenyek tarkították a délelőttöt. A gyerekek állatok képeit válogatták, párosítottak, találós kérdéseken törték kobakjukat, de volt itt mocsárjárás, rókariogatás, fészekrakó játék is. Nagyítókkal, zsebmikroszkópokkal az őszi napon sütkérező bodobácsokat, lusta katicákat, még dolgozó hangyákat vizsgálhattak a gyerekek. Távcsövekkel a fák koronáját, a Kurca túlpartját kémlelték lelkesen felfedezve galambokat, récéket...

 

 

 

A jeles zöld napon 140 gyermek vett részt és a program a Csongrád Megyei Közgyűlés Oktatási Bizottságának támogatásával, az óvoda alapítványának szervezésében valósulhatott meg.

Szentes, 2006. 10. 10.

.