Horváth Mihály Nap

 

 

 

A Horváth Mihály Gimnázium ebben a tanévben is megrendezte a Horváth Mihály Emlékversenyt, ahol 17. alkalommal mérték össze tudásukat a versenyzők. Közel ezer szentesi és a környező településekről érkező diák vett részt a város szülöttének emlékére rendezett versenyen különböző témakörökben.

 

 

 

A versenynek nem csak az volt a tétje, hogy ki végez az első helyen, hanem hogy ki kap matematikából, angol, német és francia nyelvből felvételi mentességet. Idén csak azon eredményes diákok kapták meg ezt a mentességet, akiknek a 7. év végi és 8. félévi érdemjegyeinek átlaga eléri a 4,00-et (a beszámítandó tantárgyakra vonatkoztatva).

 

 

 

Másnap tovább folyt a 197 éve született oktatási miniszterre való megemlékezés. Ezen a napon volt a Horváth Mihály nap, amikor az iskola dísztermében idegen nyelvi produkciókat mutattak be.

A zsúfolásig megtelt díszteremben láthatták nem csak a versenyen résztvevők produkcióit, hanem a gimnázium drámatagozatos diákjainak idegen nyelvű produkcióit is.

 

 

 

Az ünnep és megemlékezés záró pillanata pedig az volt, amikor megkoszorúzták a Kossuth téren található Horváth Mihály szobrot. Ez a szobor négy évvel ezelőtt még a gimnázium előkertjében nyugodott, de mára áttették "székhelyét" a Kossuth térre.

Szentes, 2006. 10. 25.

.