"Kertmagyarország felé" szakkiállítás

Csak két napig!

 

 

 

A szentesi Bartha János Kertészeti Szakképző Iskola 64 éves múltra tekint vissza a mezőgazdasági és kertészeti oktatás területén. 1992. óta folyamatosan minden év szeptemberében (idén 2006. szeptember 29-30.) megrendezik az immár hagyományt teremtő "Kertmagyarország felé" kiállítást és szakmai rendezvényt.

 

 

 

A 15 éve megrendezett kiállítás a sorban a 14., mert azt elmúlt évben elmaradt a kiállítás az iskola aulájának építése miatt.

 

 

 

Az iskola vezetése minden évben választ egy témakört amely uralja a kiállítást, így idén a borászat és a borkultúra mutatkozott be. A kiállítással párhuzamosan megtartott szakmai előadások is e témakört járták körül.

 

 

 

Mind e mellett a szőlőtermesztés - borászat részletes megismerésére, és begyakorlására nyílik lehetőség az iskolában. Céljuk a csongrádi borvidék borász szakemberigényének utánpótlása, a minőségi bortermelés és -kereskedelem visszaállítása. A magángazdaságok, pincészetek munkáinak végzését, vezetését oktatják.

 

 

 

A szakkiállításon virágkötészetet tanuló diákok munkáit is megtekinthettük. Az iskolában a képzés során a tanulók mind elméletben, mind gyakorlatban elsajátítják a mai virágkötészet ismeretanyagát. A képzés kiterjed a virágbolti teendők elsajátítására, a kirakatrendezés alapjaira is.

 

 

Szentes, 2006. 10. 06.

.