10. Szentes - Csongrád "g"-ÁT FUTÁS

 

 

Már tizedik esztendeje rendezik meg Szentes és Csongrád között a gátfutóversenyt. Minden páros esztendőben Szentesről futnak Csongrádra, majd a következő esztendőben a Tisza túlpartjáról, Csongrádról Szentesre.

 

 

 

Az idén is teljes távon (15 km) futhattak az indulók, de volt egy rövidebb táv, ami a Tisza-hídtól startolt. Ez a féltáv kb. 7 km-rel volt a cél előtt. A teljes táv indítását követően 20 perccel rajtoltak a féltávosok, így közel egy időben érkeztek a célba a teljes táv futói és a féltávosok, de kezdjük az elején.

 

 

 

2006. október 15-én délelőtt 9 órától gyülekeztek a futóversenyben résztvevők és adták le nevezéseiket a Dr. Papp László Városi Sportcsarnoknál.  Elérkezett a start pillanata, amikor is Szirbik Imre polgármester sütötte el a képzeletbeli startpisztolyt.

 

 

 

A sportcsarnoktól indulva kikanyarodtak a Kossuth utcára, amelyen elfutottak a ligetig és ott a kerékpárúton szaladtak. Végig rendőri biztosítás mellett futhattak a résztvevők, így több helyen is lezárták a forgalmat a verseny zavartalan lebonyolítása érdekében. Először a szentesi oldalon futottak a gáton és után a csongrádi oldalon szaladtak végig a célig. Az elmúlt évekhez képest sokat változott a pálya minősége, mert végig aszfalton futottak, de ha valamikor is eső fogja nehezíteni a futók küzdelmét, akkor legalább a sárral nem gyűlik meg a bajuk.

 

 

 

A teljes táv abszolút első helyezettje Nagy Sándor lett 51 perc 30 mp-el, második Németh Géza 52 perc 44 mp-el, harmadik Csányi Róbert 53 perc 42 mp-el.

Szentes, 2006. 10. 22.

.