Az üvegfestés művésze

 

 

 

Prágainé Mágori Aranka üvegfestő kiállítása nyílt meg 2006. január 17-én a Városi Könyvtárban, melyet Dr. Csíky László szobrász ajánlott a nagyérdeműnek.

Nem illő egy hölgy életkorát firtatni, de Aranka nem titkolja, hogy 1967-ben született Makón. Tanulmányait is ott kezdte, majd Hódmezővásárhelyen folytatta, mint porcelánfestő és grafikus.

 

 

 

Gyermekkora óta vonzotta a képzőművészet, a dolgok megformálása, az anyagok megismerése. A kisplasztikákat is kipróbálta, akvarelleket festett, falakat, ajtókat, ablakokat dekorál. Az anyag nyújtotta lehetőségek, a kisplasztikák megformálása, az akvarellek színei, a grafikák vonalai, a kirándulás a henna világába, mind örömet nyújtottak számára, de először az üvegfestésnél tapasztalta meg azt az érzést, amire az ember szívből mondja: IGEN! Ez én vagyok!

 

 

 

Csíky László továbbá felhívta a figyelmet a színvilágra, melyet nyugodtan elnevezhetünk Mágori színharmóniának, mert a színek összhatása, az üvegen keresztül áthatoló fény ill. sötétség, még több lehetőséget biztosít a művész számára.

A kiállítás megtekinthető 2006. február 13-ig.

Szentes, 2006. 01. 19.

.