Szakkörök éves beszámolója

 

 

A Szentesi Művelődési Központ intézményeiben huszonkét állandó csoport, klub és közösség működik. A közel 600 személy hetente, kéthetente találkozik a közösségében, hogy érdekesebbé és színesebbé tegye a hétköznapjait. A szakkörvezetők, klubvezetők és művészeti csoportok vezetői éves megbeszélést tartottak 2006. január 31-én a Művelődési és Ifjúsági Házban. A tanácskozáson a csoportok vezetői beszámoltak az elmúlt évi tapasztalataikról és kölcsönösen tájékoztatják egymást az idei évre tervezett feladataikról.

A megbeszélésen hallottuk, hogy míg a Kertbarát Kör túl van az első nagyobb rendezvényén, addig a díszmadár szakkör nehéz helyzetbe került a madárinfluenzia miatt. Számukra legfeljebb május hozhat változást, de ezt a környező országokban előbukkanó fertőzöttség korlátozhatja. A Fotó Klub úgy alakította programját, hogy az egybe essen a Karnevállal, mely jó téma lehet így év elején a városunkba látogató fotósoknak. A Kertbarát Kör vezetőjétől Horváth Györgytől viszont megtudtuk, hogy a Hunor Coop-al közösen megrendezett Lecsófesztivál immáron ötödik esztendeje lesz megrendezve. Mivel az utolsó lecsófőző party-n 117 lecsót kellett a zsűrinek végigkóstolnia, ezért változtatnak az értékelés módján.

Hiába cserélték a zsűri tagokat, többen kidőltek a sorból, így valószínűleg, hogy a legjobb lecsót főzőnek, nem csak ügyesnek kell lennie, hanem a szerencsének is a kegyeit kell, hogy élvezze. A részleteket viszont majd augusztus végén tudjuk meg.

Szentes, 2006. 02. 01.

.