A Rádió Kabaré műsorában Szentes

 

 

 

Szentesre látogatott a Magyar Rádió Karinthy Színpada, és itt vette fel a májusi Rádió Kabaré műsorának egy részét a szentesi Tóth József Színházteremben.

A neves művészeket felsorakoztató műsorban Kaposy Miklós szerkesztő, műsorvezető elsőként Szirbik Imre polgármestert hívta a színpadra. A beszélgetésben egy dolog ütötte meg sokak fülét, hogy nagy sokára újra a városé a Petőfi Szálló épülete. Mi viszont úgy tudjuk, hogy folyik még egy jogvita az épület felett, így majd tényleg kiderül, hogy a műsorban ez a kijelentés komoly vagy csak vicc. Azért azt tudni kell, hogy szerintünk a város Guiness rekordot állított fel az "Egy ügy többszöri (négyszeri) megnyerése és még mindig nem a miénk" rekordban.

 

 

 

A műsor további részében hallhattunk példákat (persze humoros hangvételben), a városházi ügyintézésről, a Gerecz-tavi szörny kifogásáról de köztünk volt Pelikán elvtárs is, akit Éles István varázsolt a mikrofonok elé. A szentesiek tudják, hogy a Tanú című filmben szerepelt Őze Lajos színész is, akiről elnevezték a szentesi mozit, így az Éles paródia valahogy jobban ült számunkra, mint más számára, na persze ebben a jelenetben is számos szentesi vonatkozású hír jelent meg.

A műsorban fellépett továbbá Csala Zsuzsa, Éles István, Forgács Gábor, Pitti Katalin, Straub Dezső, Szombathy Gyula és Tahi Tóth László.

Szentes, 2006. 01. 30.

.