Új Presbitérium

 

A Magyarországi Református Egyházban hat évente van tisztújítás minden gyülekezetben. Az egyházközségek vezető testülete, a Presbitérium, melynek tagjait a gyülekezet választásra jogosult tagjai választják meg a jelöltek közül, így a Szentes Nagytemplomi Református Egyházközségben is tavaly decemberben zajlott le a választás. A választás eredménye (mivel a választás ellen panasz nem érkezett be) 2005. december 20-án vált jogerőssé. A megválasztott tisztségviselők a 2006. január 8-án tartott istentiszteleten tettek esküt.

 

 

 

A választás előzményei

A Szentes Nagytemplomi Református Egyházközség Presbitériuma 2005. szeptember 14-én tartott gyűlésén megválasztotta a Választási Bizottságot, melynek tagjai: Hidvégi Ferencné, Komjáti Sándorné, Bajkai István és Vass Tamás. A Bizottság tagjai felkeresték az előző Presbitérium tagjait és megkérdezték őket, hogy jelölésük esetén vállalják-e a következő időszakban a jelöltséget. Ezután a Bizottság tagjai összeállították a jelöltek névsorát, és egyesével behívták őket egy-egy rövid beszélgetésre. A beszélgetéseken három kérdést tettek fel minden jelöltnek:

1. Elfogadja-e a presbiteri tisztségre való jelölését?

2. Milyen megoldandó problémákat lát a gyülekezet életében, milyen javaslatai vannak ezekkel kapcsolatban?

3. Megválasztása esetén milyen feladatok elvégzését vállalja az új presbitériumban?

 

A beszélgetések alapján a Választási Bizottság 22 fő jelölését fogadta el. A jelöltek személyét az Egyházközség Elnöksége megtárgyalta és 20 fő jelölését fogadta el. A jelöltek neve és az általuk vállalt feladatok ismertetése megjelent a Só és Világosság c. egyházközségi tájékoztatóban, illetve bemutatásra kerültek a 2005. november 20-án tartott istentiszteleten.

 

A 2005. december 4-én, az Imaházban tartott egyházközségi közgyűlésen a jelenlévő választásra jogosult egyháztagok 61 igen és 2 nem szavazattal a következő testvéreket választották meg ABC sorrendben:

 

 A kép kinagyítható!

 

Presbiterek: Bencs Ferenc, Dr. Csikai Miklós, Döme Gyula, Farkas Bálintné, Farkas Sándor, Fási János, Karikó-Tóth Tibor, Ledóné Dr. Darázsi Hajnalka, Nagy Attila, Nánai Olga, Négyesi János, Panyik Tóth Jánosné, Sarkadi Nagy László, Staberecz Mihályné, Dr. Szabó János, Toókos Ferencné

Megválasztott pótpresbiterek: Nyíri Dániel, ifj. Panyik Tóth János, Szögi István, Tóth Tamás

A megválasztott főgondnok: Döme Gyula

A megválasztott gondnokok: Fási János és Karikó-Tóth Tibor

 

 

 

Én ... esküszöm a Szentháromság Istenre, hogy a tisztemmel járó kötelességeket és feladatokat, szolgálatomat Isten dicsőségére, egyházunk épülésére és népünk javára a Magyarországi Református Egyház rendjében úgy igyekszem teljesíteni, hogy az egyház hasznát mindenkor a magam hasznának elébe helyezem. Isten engem úgy segéljen! Ámen.

 

 

 

Ezen az alkalmon az elmúlt években a gyülekezetben szolgáló presbiterek munkáját egy-egy emléklappal köszönte meg az egyházközség vezetősége és az új – 16 fős – Presbitérium tagjai is emléklapot kaptak megválasztásuk alkalmából.

Isten áldja meg az új presbitereket, hogy betölthessék a rájuk bízott szolgálatot!

Szentes, 2006. 01. 10.

.