A PANKKK program folytatódott

 

 

 

Folytatódott az NKÖM PANKKK programjának keretében támogatott rockkoncert-sorozat 2006. január 28-án az Ifjúsági Házban, ahol nem kevesebb, mint hat metálzenekar adott koncertet.

 

A fellépő együtteseket a Szentesi Élet koncert előtt megjelent számából, Olasz Sándor írásából ismerhetjük meg:

A mezőtúri Something Aganist You viszonylag rövid koncertet ígér, ám mindig valami meglepetéssel, csínytevéssel is készülnek a fiúk. Dobosuk, Ördi korábban a Falcongate-ben ügyködött. Lehet, hogy mindez az ő műve?

Az öt éve létező Blood is Fire zenéje változatos (természetesen a metál törzsén belül értve), de dallamos is. A csapat sokat fejlődött az utóbbi időben, ami a muzsikájuk komplexebbé válásából egyértelműen lemérhető.

Nem maradhat el ilyen alkalommal az egyik legmarkánsabb szentesi formáció, a Quest from Inside fellépése sem! A Manából kifejlődött társaság muzsikája zeneileg erőteljesebb, mégis dallamosabb az "anya-zenekaréhoz" viszonyítva. A szövegeik személyes, vagy globális problémákkal foglalkoznak. Nem céljuk oktatni: megmondani, hogy mi a helyes, csupán a saját észrevételeiket tolmácsolják. A fiatalabb generáció, vagyis Balogh Árpád és Tápai Ákos beilleszkedését támasztja alá az a hír, hogy elkészült az első kislemez-felvételük. Jelenleg kiadót keresnek. Tavaszi terveik között egy európai turné is szerepel.

Érdekes "szabadidőzenekar" a Penalty Kick nevű projekt, amelyben a Quest from Inside dobosa, Kovácsházi Attila az ének-mikrofont ragadta magához. A többiek is az underground hardcore színtéren jól ismert zenekarokból jöttek, ahol persze, nem adták fel a tagságukat. Túl vannak az első demó kiadásán, valamint külföldi fellépéseken. Ezúttal a szentesi közönség előtt szeretnének ismét bizonyítani.

 

 

 

A Budapestről érkező Bridge to Solace az underground körökben világhírre szert tett Newborn romjain alakult. Nagyon dallamos, fülbemászó muzsikát játszanak, amit a klasszikus heavy metál (mint amilyen pl. az Iron Maiden) híveinek kár lenne kihagyni!

Szombathelyi együttes ritkán jut el Szentesre. Ezúttal erre is sor kerül! A csapat neve: Embers. Amit pedig az Európa-szerte ismert banda várhatóan produkálni fog, az röviden így foglalható össze: show a javából!

A hat zenekar internetes honlapjainak elérhetősége alapvetően egységes: www.myspace.com/  után következhet a zenekar neve, például így: www.myspace.com/embers . Ott a részletesebb információk megszerzésén túl lehetőség nyílik egy kis zenehallgatásra is. Az ilyesmi persze, élőben az igazi: közvetlen közelségből nyújt teljes értékű élményt.

Szentes, 2006. 02. 06.

.