Átadták a Konferencia Központot

 

 

 

Először a Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola Blockflőte Együttesétől hallhattuk Purcell: Tündérkirálynő szvitjét.

 

 

 

Majd Bácskai János színművész előadásában hallhattuk József Attila: A Dunánál című versét.

 

 

 

A programban történelmi táncokat is láthattunk (Körmagyar, Brahms: V. magyar tánc) a Pavane Táncegyüttes előadásában, melyet kivetítőn nem csak a szomszéd termekben, hanem a lépcsőházba szorultak is láthattak.

 

 

 

 Kölcsey Ferenc: Huszt című versét hallhattuk Gáspár Tibor Jászai Mari-díjas színművész előadásában, amely után Erkel Ferenc: Bánk Bán című operájából részlet hallhattunk Berkes János operaénekes előadásában, Szentes Városért emlékérem kitüntetettjétől.

 

 

 

 

 

Ismételten Gáspár Tibor Jászai Mari-díjas színművész lépett a színpadra és Petőfi Sándor: Szülőföldemen című verset hallhattuk, majd Elindultam szép hazámból… című népdalt énekelte Pitti Katalin Liszt Ferenc-díjas, Déryné-díjas operaénekes, Szentes Városért emlékérem kitüntetettje.

 

 

 

 

 

A Szenteshez szorosan kötődő két művésztől Pitti Katalin és Berkes János közös előadásában hallhattuk az A Csitári hegyek alatt … című népdalt, majd Gounod: Ave Maria-ját énekelte el Pitti Katalin operaénekes.

 

 

 

A műsor utolsó fellépői a Szilver Táncsportegyesület világ- és magyar bajnok táncosainak előadásában keringő formációt láthattuk, mely után Szirbik Imre polgármester felkérte egy táncra a rendezvény díszvendégét Szili Katalint.

 

 

 

A polgármester úr bevallása szerint még 2002-ben Szili Katalin azt kérte tőle, ha sikerül a Megyeházát felújítani, akkor az első táncra igényt tart.

 

 

 .