Coctail party gyerekeknek

 

 

 

Ezen a héten több napos vendéglátásra készültek a Kiss Bálint Református Általános Iskola tanárai, diákjai, mert az iskolájukba érkeztek Franciaországból, Németországból, Svédországból és a szomszédos Romániából tanárok és diákok.

A Comenius program keretében munka értekezletet tartottak a programban résztvevő iskolák, amelynek a szentesi iskola adott otthont. Nem véletlen a szentesi helyszín de erről később egy másik cikk keretében számolunk be, de addig is nézzük, hogy a vendéglátók a vendégeiket, miként biztatták, hogy a pohár fenekére nézzenek.

 

 

 

Már évek óta hagyomány, hogy egy délutáni party-t rendeznek a diákok, amit úgy is fel lehet fogni, hogy közös utószilvesztert tartanak. Az alma és palacsinta party-k után idén KOKTÉL, vagy Coctail Party-t rendeztek. A party nevének kiejtésében nem sok a különbség, de a lényeg, hogy inni lehet. Még mielőtt valaki megbotránkozna, tudatjuk hogy az összes pohárba való alkohol mentes, és a legdurvább hozzávaló a gumimaci volt.

Nem csak koktélokat kevertek, hanem palacsintát is sütöttek a gyerekek, hogy teljes legyen a party étrend, amelyet ha elkészítettek fel is kellett tálalniuk.

Első körben egy furcsa koktélra lettünk figyelmesek, melyet nyolc diák figyelt keverés közben. Már akkor látszott, hogy valami különlegeset alkottak, így hát megkérdeztük a Gyilokmilok Bendőrázató Koktél receptjét.

 

Tehát, végy annyi féle gyümölcsitalt, amennyit csak tudsz, mindből öntsél össze egy kicsit. Rakj hozzá kölyök pezsgőt, egy kiskanál lisztet, egy egész nyers tojást, kólát és tetszés szerint bármit. Ha majdnem sikerült összekeverned csomómentesen, akkor dobj bele egy-két gumimacit, és addig keverd míg az fel nem olvad, és a hatás nem marad el. Előnye, hogy egy party-ra elég egy pohárral készíteni, és az is sok lesz, hátránya, hogy a sok keveréstől izomlázat lehet kapni. Jó étvágyat hozzá.





























































Húzd az egér nyilát a képekre!

 

Szentes, 2006. 01. 12.

 

 

.