Kőbe zárt lelkek

 

 

 

A Szentesi Művelődési Központ szervezésében Balogh Sándor szobrászművész kiállítása nyílt meg a Városi Galériában 2006. január 5-én. A művészt és annak munkáit Kalmár Márton szobrászművész ajánlotta a nagyközönségnek, és megemlítette, hogy Balogh Sándor szobrait eddig csak Szegeden tekinthettük meg, és művészetében elérkezett az idő, hogy szélesebb körben felfedezzék őt.

 

 

 

Kacskaringós pályakezdés után az elmúlt években futott be igazán Balogh Sándor szobrászművész, aki Tóth Sándor növendékeként a szegedi Tömörkény István Gimnázium és Művészeti Szakközépiskolában érettségizett 1973-ban. Egykori mesterétől szakmai precizitást, igényességet, a mesterség tiszteletét tanulta meg. Másik két jeles szegedi szobrásztól Fritz Mihálytól és Kalmár Mártontól is sok segítséget kapott. Munkái alapján 2003-ban vették fel a Magyar Alkotóművészek Országos Szövetségének szobrász tagozatába, s ezzel művészete zöld utat kapott.

"Fél évszázada vagyok jelen e világban. Hol ösztönösen, hol tudatosan alakítom érzéseimet, gondolataimat a magam világává a vonalak, a színek és a formák segítségével."

A mindenkori szemlélőre bízva a velük való találkozás milyenségét.

 

A kiállítás megtekinthető január 28-ig, keddtől-péntekig 10-13 és 15-18 óráig, szombaton 9-13 óráig.

Szentes, 2006. 01. 09.

.