Beszorult a betörő!

 

 

2006. január 7-én hajnalban szorult egy betörő a képen látható ajtó és biztonsági rács közé a Horváth Mihály utcai Gondozási Központ hátsó bejáratánál.

Két-három óra vergődés után nem tudott mást tenni minthogy a tűzoltóság segítségét kérte telefonon.

A bajba szorult betörő lányos zavarába csak annyit közölt a segítségére induló tűzoltókkal, hogy a Bocskai utcán esett bajba, majd letette. Szerencsétlenségére olyan tűzoltósági segélyhívószámot hívott, ami Szegeden csörög, így a szegediek elindultak a szegedi Bocskai utcába. Később újra telefonált a segélykérő, amikor kiderült, hogy ő Szentesen szorult be. A szentesiek elkezdték keresni őt a Bocskai utcában, de nem találták. Ezután ismételt telefonálás, és a beszorultat arra kérték, hogy hangos kiabálással jelezze hollétét, de még előtte szó esett a Klauzál utcáról is.

A tűzoltók szétszóródtak és a környéket átvizsgálták, amikor a segélykérő kiáltását meghallották a Gondozási Központ hátsó bejáratánál.

Közel fél óra küzdelem után sikerült megmenteni a betörőt, akit kórházba szállítottak.

 

Jól látszik a képen hogy közel 15 cm-es ajtórésbe szorult be a nem várt éjszakai vendég. Az ajtó üvegét berúgta, bemászott és beszorult. A rács nem engedte se ki, se be. A biztonsági rács pedig olyan anyagból készült, amit nem egyszerű nemhogy elrágni, de még elvágni sem.

 

A környékben lakók a megtörtént eset után arra emlékeztek vissza, hogy a Gondozási Központ hátsó kerítéséhez oda került egy szeméttároló (műanyag kuka), ami ismeretlen volt számukra, és lehet, hogy annak segítségével sikerült átjutni a kerítésen az elkövetőnek. Mindenesetre legyünk figyelmesek és óvatosak, vigyázzunk értékeinkre!

Szentes, 2006. 01. 10.

.