Virágszínvonalasabb Szentesért

 

Önkormányzat az elmúlt években kiemelt figyelmet fordított a város meghatározó épületeinek felújítására, parkjainak, tereinek rekonstrukciójára. Nagy erőfeszítéseket tett annak érdekében, hogy a városképet meghatározó épületek ne csak funkciójukkal, hanem megjelenésükkel is impozánsak legyenek. A város vezetői továbbra is ezt a tendenciát kívánják folytatni a lakosság bevonásával. A városszépítő munkában nélkülözhetetlen szerepe van az emberi közösségnek. A helyhatóság ezt szeretné évről évre nyilvánosan is elismerni ezzel az akciójával.

 

Ezért a város zöld programja keretében, akciót hirdettek egyének, munkahelyek és lakóközösségek számára, hogy Szentes ne csak a sport és a kultúra városa, hanem virágsziget is lehessen.

Nyilvános verseny keretében kívánták elismerni azoknak a munkáját, akik sokat tesznek környezetükért, virágos a portájuk, szép az előkertjük, a házuk tája, dísze környezetüknek. A díjakat különböző kategóriákban ítélték oda: egyéni kategória (családi házak), munkahelyi kategória (intézmények, vállalkozások), lakóközösségi kategória (tömbházas épületek)

 

A benevezett munkahelyek közül a legszebbnek a Bocskai utcai óvodát ítélte a zsűri, második lett a Damjanich óvoda, harmadik a Hajléktalansegítő Központ.

 

 

 

 

 

 

Különdíjat kapott a Gróf Széchenyi és a Petőfi általános iskola.

 

 

 

Virágszínvonalasabb Szentesért akció családi házas kategóriájában első lett Dr. Molnár Gyula, aki a helyezésért kapott ötvenezer forintot felajánlotta az árvízkárosultak javára. A második helyet Szabóné Gál Eszter, a harmadikat Török Imréné nyerte el.

 

 

 

 

 

 

Különdíjat kapott Bakó Adalbert, Giláné Oroszi Edit és a magyartési Lévainé Bódi Szilvia.

 

 

 

 

Társasházi kategóriában első a Kossuth u. 14. szám alatt dr. Gilicze Lajos, 2. a Honvéd utcáról Vass Imre lett.

 

 

 

Szentes, 2005. 09. 08.

 

.