Szentesi Kinizsi NB II-es bemutatkozás

 

 

Közel egy éve csend honolt a szentesi kézilabda körül. Az augusztus 19-i sportbizottsági ülés után Herold Péter, a megyei kézilabda szövetség elnökségi tagja, valamint a Szentesi Kinizsi kézilabda szakosztály vezetőségi tagja tájékoztatót tartott. - olvashatjuk Dunás V. Zoltán írásában a Szentesi Életben.

Először a 2004/2005-ös év eredményét értékelte: - A 2003/2004-es bajnoki idény végén a Kinizsi férfi csapata búcsúzott az NB II-től. Fent maradt viszont egy komoly ifi csapat, ami 7. lett az NB II-es ifi bajnokságban. Úgy döntöttünk, hogy a megye I-t megpróbáljuk 2004/2005-ben. Ezzel együtt elindult a női szakág is. Sok fiatal lány kezdett játszani. Ők is a megye bajnokságban szerepeltek. Nagyon fiatalok, az átlag életkor 16-19 év. Nincs hosszú kézis múltjuk, a sportág tanulása volt a lényeg. Az anyagiak elég szerények voltak, ennek ellenére átvészeltük a megye első osztályt. A tisztes helytállás volt a cél, ezt a feladatot mindként csapat megoldotta.

A tájékoztatón Herold Péter a kézilabda híveinek kellemes és örömteli hírt is közölt: - Jó hangulatú szakosztályról beszélünk, ezt értékelte a szövetség is, s elismerésként a kézilabda szakosztály megkapta a lehetőséget a szövetségtől, hogy a férfiak benevezhetnek az NB II-be, s ezzel jogot szereznek a 2005-2006-os idényben a magasabb osztályban való indulásra. Az NB II-re való felkérés után egy hét gondolkodási időt kaptunk, s az augusztus 19-i sportbizottsági ülésen úgy döntöttünk vállaljuk a feltételeket. Napokon belül mindent elküldünk a szövetséghez. Nagyon rövid az idő, gyorsan kell cselekedni, hiszen a 2005/2006-os pontvadászat szeptember 11-én indul. Támogató, jó szellemű szövetséggel van dolgunk. Tudják, mindenhol nehéz az élet. Az NB II-ben mindig az ifi játszik először, mi viszont kérni fogjuk, hogy a felnőttek játszanak először, mert utána a csapat hetven százaléka az ifi meccsen is játszik. A felnőttek eredménye nagyon fontos. Nem titok, 26-28 hadra fogható játékosunk van. Ami azt jelenti, nagyon komoly átfedések lesznek.

 

 

 

2005. szeptember 13-án volt a bajnokság első fordulója melyet idegenben játszott a csapat, és elérkezett az idő a hazai bemutatkozásra. Az első szentesi (hazai) forduló 2005. szeptember 18-án ünnepélyes keretek között indult, mert a kezdő dobást, Szirbik Imre polgármester végezte el, aki 30 évvel ezelőtt játszott utoljára bajnoki kézilabda mérkőzésen.

 

 

 

Nagy izgalmakkal kezdődött a meccs, és egészen 22 percig sikerült tartani az első percekben megszerzett előnyt, csakhogy fordult a kocka. Az első félidő végén 2 pont hátránnyal térhettünk pihenőre. Innen már nem sikerült felzárkóznunk a Törökszentmiklós mellé és sajnos 10 "fa" hátránnyal fejeződött be a meccs.

 

Szentes, 2005. 09. 19.

.