Íme az ideiglenesen törölt cikk!

 

A minap hozták nyilvánosságra annak a területnek a pontos helyét, ahol találtak (találtunk!) egy illegális szennyvízlerakót a Veker vízgyűjtő területén. Így elhárult az az akadály, amely a nyomozás érdekét szem előtt tartva meghiúsította a cikk közlését, és mára elérhető a "Még mindig gondolkodjunk Béláim!" című cikk. Még mielőtt bárki politikai hátsószándékot sejtene a cikk törlése mögött, közöljük, hogy a törlés csak, és kizárólag a nyomozás elősegítése érdekében történt. Ígéretünkhöz híven ÍME AZ IDEIGLENESEN TÖRÖLT CIKK! Hamarosan újabb információkkal rukkol elő Béla, mert még mindig gondolkodik!

 

 Még mindig gondolkodjunk Béláim!

67,26022 titka!

 

Elég sokunknak „almarágása” volt, de talán sikerül megoldani a szennyezési problémát.

Gondolkodjunk csak józan paraszti ésszel! Ha a Csongrádi úti vízátemelőnél több mint 1,2 millió köbméter szennyezett vizet kellett átemelni, akkor a szennyezés mértéke nem lehet kicsi. Ezt a mennyiséget, hosszú időn keresztül kellett a Vekerbe bemosni az időjárásnak.

Jó ha tudjuk, hogy augusztusban 160 mm eső esett ezen a területen. Ennek köszönhetjük a bemosást, csak ha nincs mit bemosni, akkor nem lenne baj sem.

 

Most mindenkit arra kérek, hogy felejtsük el, hogy milyen üzemek vannak a Veker parton, mert az elmúlt napokban több ellenőrzésen estek át, és biztos, ha közöttük volna a felelős, akkor az már rég kiderült volna.

Azért gondolkodjunk el azon is, hogy mennyi szennyt kellett volna egy üzemnek beleengedni a Vekerbe, hogy az kb. 30 km-en keresztül bűzölögjön. Nyugodtan megállapíthatjuk, hogy ez lehetetlen. Badarság azt gondolni, hogy egy cég kockáztatná jó hírnevét egy ilyen okból kifolyólag!

Még egy adalék a továbbgondolkodáshoz! Ha a Veker már a K11 előtt is bűzölgött (orr tanuk elmondása alapján), akkor azt csak a vízgyűjtő területén található szennyezés fertőzhette le.

Eddig mindig trágyát emlegettünk, vagyis hígtrágyára gyanakodtunk, csakhogy szak ill. szagavatott emberek azt állapították meg, hogy ez a bűz jobban hasonlít szennyvízre, mint trágyalére.

De hát ezen a szakaszon hol kerülhet szennyvíz a Vekerbe? Nagyon egyszerű. Valahol a környéken kell, hogy legyen egy illegális szennyvízlerakó, csakhogy hiába keringtünk a Körös-Maros Nemzeti Parkban annak Cserebökényi pusztai területén, nem találtuk.

Ha már a cikk címét egy tévéfilmben hallott szlogenből költöttük át, akkor most elfogadhatjuk azt, hogy barangolásunk során jött az „éjféli szél” (egy brazil sorozatból idézve), és megsúgta, hogy egy kicsit TOVÁBB! meg BENTEBB!

 

 

Nem igazán látszik a kiöntött szenny, de a szaga biztosan jelzi.
Az odavezető földút fényesre van koptatva a sok forduló miatt.

 

Ajánlom mindenkinek, hogy hallgasson az „éjféli szélre”, mert megtaláltuk azt az illegális szennyvízlerakót, amely egy egykori rizsföldön található. Hogy hol is van az? Ezt már továbbsúgtuk az illetékeseknek, de biztos, hogy olyan fertelmes bűz terjeng a környéken, hogy nehéz elszaladni mellette.

Azért, hogy kiderüljön, hogy nem beszélünk légbe a szennyezett terület szélén GPS-el lekértük a koordinátákat, melyek a következők:

Hosszúság: 20,492458   Szélesség:46,767762

Tehát a címben szereplő szám pont ennek a két számnak az összege, így kiderült, hogy mit is rejt a 67,26022!

 

 

A volt rizsföld szomszédságában kender található és jól látható a teherautók tolatási nyoma.

 Mit szóltok Béláim? Gondolkodjunk tovább?

Szentes, 2005. 09. 07.

 

Szentes, 2005. 09. 19.

.