Újra Fotószalon!

 

A Szentesi Művelődési Központ és a Szentesi Fotókör 2005. október 23-tól december 2-ig megrendezi a XI. ALFÖLDI FOTÓSZALONT /XXV. DÉL-ALFÖLDI FOTÓSZALONT/

 

Pályázati feltételek:

• A pályázaton részt vehet minden Alföldön élő és dolgozó amatőr és hivatásos fotós, olyan képekkel, melyek még nem szerepeltek az Alföldi Fotószalonon, illetve 3 évesnél nem idősebbek.

• Az Év Fotográfusa kiállítási rendszerben (Pannónia Fotószalon -Pannónia Diaszalon-, Észak-Magyarországi Fotószalon, Alföldi Fotószalon) egy szerző csak egy területi pályázaton szerepelhet.

• A beküldendő képek témája kötetlen.

• Beküldhető max. 5 db fekete-fehér vagy színes fotó, 1 példányos nevezési lappal. A kiállításra csak 30 x 40 cm-es méretű, vagy erre a méretre kasírozott fotókat lehet beküldeni, melyek a 2 mm-es vastagságot nem haladják meg.

• A sorozatok megbonthatóak, amennyiben a szerző ez ellen írásban nem tiltakozik. A sorozatban lévő képek darabszámával együtt sem léphető át a kategóriánkénti max. darabszám. (Azaz 5 képnél többet nem lehet beküldeni!)

• A fotók képoldalán nem szerepelhet az alkotók neve, névre utaló jelzés és a kép címe. A hátoldalon kérjük feltüntetni a kép címét, a szerző nevét, lakcímét, alkotó csoporti tagságát.

• A képeket postai visszaküldésre alkalmas csomagolásban kérjük elküldeni. A szállítás során keletkezett sérülésekért felelősséget nem vállalunk.

• A kiállítási anyag a szentesi kiállítás után, másodbemutatókra díjtalanul az alföldi városok és fotóklubok rendelkezésére áll. Az anyag el- és visszaszállításáról a másodbemutató rendezője gondoskodik.

• A kiállításra el nem fogadott képeket személyesen a kiállítás megnyitója után lehet átvenni. A beküldött és kiállított képek várható visszaküldési ideje -a bemutatók számától függően- 2006. február 28.

• Amennyiben a szerző alkotásai nem felelnek meg a pályázati kiírásnak nem kerülnek zsűrizésre. A kiállítás rendezői a fotókat szerzői jogdíj fizetése nélkül publikálhatják a kiállítás propagálása érdekében. A kiállított alkotások adathordozón archiválásra kerülnek.

 

Nevezési díj: 800,- Ft. Számlaszám : Raiffeisen Bank Rt. 12066007-00372800-02500001

Beküldési cím és a kiállítás helye: Szentesi Művelődési Központ 6600 Szentes, Tóth József u. 10-14. Tel.: 63/ 314-211 (nevezési lap, csekk itt kérhető).

Ügyintéző: Rónyai Rita kultura@szentes.hu

A nevezési lap letölthető: PDF formátumban, DOC formátumban

 

Kiállítási naptár:

Beérkezési határidő: 2005. szeptember 23.

Zsűrizés: 2005. okt. 3-a és okt. 7-e között

Értesítés a zsűrizésről: 2005. október 12-ig

Kiállítás ideje: 2005. október 23. – december 2.

Kiállításmegnyitó: 2005. október 23. 15 óra

Szentes, 2005. 09. 16.

.