Szentesiek a BNV-n!

Két szentesi cég mutatkozott be a Budapesti Nemzetközi Vásáron

 

Napjainkban egy település gazdasági erejének egyik fokmérője a településre jellemző kis – és középvállalkozások száma, nagyságrendje és az általuk termelt vagy forgalmazott termékek minősége. Ebben a megközelítésben is öröm volt találkozni az elmúlt héten megrendezett Budapesti Nemzetközi Vásáron városunkat képviselő MetalCom – R Kft. (A pav. 110/a), illetve a Svéd Ablak 2002 Kft-vel (D pav. 221).

A Hungexpo területén megrendezésre kerülő kiállítások és vásárok ma már egy professzionális, magas szintű bemutatkozást követelnek meg a kiállítóktól. A látogatók számára pedig talán egy nap is kevés, hogy végignézzék a sok érdekességet és különlegességet.

 

 

Az információs táblát elolvasva megállapíthattuk, hogy a MetalCom – R Kft. és a Svéd Ablak 2002 Kft. is egy nagyon márkás, valóban ismert vállalkozásokat felvonultató és bemutató csarnokban volt elérhető. A helyválasztás ügyességét bizonyítja, hogy mindkét szentesi cég elhelyezkedése egy – egy sarki standra esett, amely lényegesen jobb a figyelem felkeltése szempontjából, mint azok a standok, amelyek a bemutató sor egy részét képezik.

Érdekes volt a szentesi látogató számára, hogy a MetalCom – R Kft. most nem a már jól ismert telekommunikációs és híradástechnikai oldalát mutatta meg, hanem egy kevésbé ismert, de annál ígéretesebb területet, azokat az Erdélyben gyártott és 100 %-ban természetes anyagból készült bútorokat, amelyek forgalmazásával szintén foglalkozik a cég. A bemutatott termékek színvilága az érdeklődő számára éppen azt a meleg, mediterrán hangulatot képviselte, amely ezekben a hűvösebb napokban egy kellemes érzést sugallnak és ugyanakkor divatosak, no meg kényelmesek is.

 

 

A BNV előtti napokban kapta meg a Svéd Ablak az ausztriai Innsbruckban elvégzett laboratóriumi tesztek alapján, a legkiválóbb gyártási minőséget elismerő Rechau arany diplomát, amelyet a termékeken elhelyezett arany színű matrica szimbolizál. A kiállításon nagyon széles termékskálát vonultattak fel, még olyan színes műanyag ablakot is láthattunk, amelyek külcsínben napjaink autócsodáihoz hasonló módon különleges, „metálérzést” keltve tekinthetők meg. Ezt egyébként egy speciális festési eljárással biztosítják.

Remélhetőleg a fenti sorok nemcsak tájékoztatták a kedves olvasót, hanem kedvet is csináltak ahhoz, hogy itt Szentesen megtekintsék azt ami a BNV több tízezer látogató előtt sikeres volt. Az pedig mindannyiunk számára örömteli, hogy a két bemutatkozó cég sikere egyben Szentes sikere is és a vállalkozások fejlődése egyben városunk és térségünk fejlődését is magával hozhatja. Ennek megfelelően a jelszó csak az lehet, hogy „Jövőre ugyanitt még többen!”

Szentes, 2005. 09. 28.

.