Megvan a szín!

 

 

 

Igencsak sok egyeztetésre volt szükség, mire megtalálták azt a színösszeállítást, mely megújuló volt Megyeháza homlokzatára kerül. A szakemberek több árnyalatú pasztell sárga homlokzati festékkel adják meg a felújított felület végső színét. A festés kiemeli a homlokzat azon díszét, melyet a több mint száz esztendős épületre terveztek az elődök.

 

 

 

Egyes híradások arról szóltak, hogy már bontják a főhomlokzati állványzatot. Ez azért csak részben igaz, mert a bejárati részen még nem készültek el a mesterek a homlokzatfestéssel. A bejárattól jobbra található állványzatot már áthelyezték az Erzsébet téri oldalra, míg a bejárat bal oldalán gőzerővel haladnak a festési munkálatok.

Oláh Szilveszter szobrásznak augusztus 24-ére kell befejeznie az épület tetején található Justicia és Minerva ülőszobrait tartalmazó szoborcsoport felújításával, és csak utána történhet meg az állványzat lebontása.

 

 

 

A fenti pár héttel ezelőtt készült felvétel és a mostani állapot jól mutatja, hogy az épület méltó dísze lesz a felújított szoborkompozíció.

Ha elkészülnek a mesterek a főhomlokzat festésével, akkor az épület külső renoválását az Erzsébet tér felöli részen folytatják.

 

Szentes, 2005. 08. 18.

.